-
miałem ostatnio taki sam problem, mianowicie w kościele z ex 580 II przy normalnej pracy wyświetlił sie busy. odczekałem, nic sie nie dało zrobić.wyłączyłem i włączyłem i nic. potem wszystko zgasło i koniec. po przyjściu do domu rozebrałem gripa powyciągałem aku. po jakiejś godzinie włożyłem aku i zaczął normalnie działać. aha w pewnym momencie przestało mi działaś kółko górne - czy ktoś spotkał sie z takimi problemami? myślicie czy dawać sprzęt do serwisu? dzięki
-
Ja miałem trochę inny problem - reagował na przyciśnięcie przycisków po paru sekundach. Próbowałem wyłączyć, usunąć custom functions itp i nie pomagało. W końcu wyświetlił błąd czyszczenia matrycy i się wyłączał.
Po wyjęciu karty udało się wyłączyć automatyczne czyszczenie matrycy i robić zdjęcia. Po jakimś czasie włączyłem czyszczenie i jak na razie działa....
Ktoś się spotkał z podobnym problemem? Wyglądało to na jakąś zwiechę softu....
-
Mój, opisany w temacie problem, okazał się problemem sprzętowym.
Aparat w serwisie w Berlinie przeszedł wymianę płyty głównej.
Wrócił działający, niestety z całkowicie niesprawnym/rozregulowanym układem AF. :(
Teraz jest w ponownej drodze do Berlina, a ja nie mam aparatu przez całe lato już… :(
-
co do busy to ja mam taką przypadłość jak podłączam do kompa zgrywam fotki odłączam bezpiecznie usuń urządzenie winda odłącza aparat a na aparacie busy... i busy.. jak wyłączę i włączę jest oki ..
macie coś takiego ? ze swoimi 40d
ps. wind xp
-
Twój problem jest typowy i niczego nie oznacza.
-
A ja po zgraniu fotek mam "busy" przez jakis czas jeszcze, ale nie patrze na to, wylaczam aparat i odlaczam go. Po chwili go wlaczam i smiga :)
-
JA też mam ten problem z busy. Do aparatu podłączyłem jak zwykle 580 EXII i zostawiłem. Jak wziąłem go po kilku godzinach okazało się, że akumulator był wyczerpany. Włażyłęm drugi i przy wciśnięciu spustu migawki pojaił się napis busy. Co teraz? :evil: Okres gwarancji skończył się w maju. Możecie mi poradzić jak i gdzie to naprawić taniej niż na Żytniej?
-
Podbije temat
Dostałem do rąk 40D.
Objaw:
Włączenie - nie mignie LED od czytania karty, nie działa żaden przycisk z tylnego panela, z górnego wszystkie oprócz skrajnego prawego od ISO.
Ostrzy poprawnie, organoleptycznie wydaje się trafiać, ale połowa spustu daje busy.
Sprawdzenie na różnych kartach (sandiski i inne zwierzaki noname)
Jaki czas to definitywny reset po wyjęciu baterii podtrzymującej?
Zostawiłem go na ok 15minut, niespecjalnie poprawiło stan rzeczy. Sprawdzany z różnymi szkłami. Ogólnie pacjent nie żyje. Oba kółka działają. I spust do połowy.
Jedyne znaki życia. Karty sprawdzane w dwóch róznych czytnikach starociach działają poprawnie.
Jakieś pomysły przed serwisem? (jak się okaże że to płyta to właścicielka się potnie tym aparatem...)
-
Padnięta płyta główna. Tylko serwis.
Mój to przechodzi (tak, ten z tematu)ł. Później padł AF, później znowu AF.
Aparat na kilka dobrych tygodni wycięty z życiorysu…
-
ile taka "przyjemność" kosztuje?