nie wiem sam musisz podjąc decyzję - według mnie skoro większość ma tamrona i jest bardzo zadowolona wybrałbym jego ale to już twoja decyzja
Wersja do druku
nie wiem sam musisz podjąc decyzję - według mnie skoro większość ma tamrona i jest bardzo zadowolona wybrałbym jego ale to już twoja decyzja
Raczej 18-50/2.8Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
Ciekawy zakres, stałe światło, i kompaktowe wymiary zwłaszcza w porównaniu z Sigma 24-70mm f/2,8 EX DG Macro, którą widziałem i stwierdzam że jest wielka i ciężka - co dla mnie stanowiłoby spory minus.
Sam mam ten sam dylemat co do szkła i najprawdopodobniej zdecyduję się na Sigmę 18-50/2.8 ale mam zamiar powybierać z pośród kilku szkieł i wybrać (jeśli się uda) najlepszy egzemplarz.
tamrona nie ma na rynku 3 miesiace i nie wiadomo kiedy bedzie... ja tak dlugo trzymalem kase na niego ze w koncu kupilem co innego (tele) ale ciagle brakuje mi dobrego standarda... co myslicie o tej pozycji - Canon EF 20-35mm f/3,5-4,5 USM, troche waski, swiatlo tez nie zabija ale kosztuje cos ok 2000zl... jak z jakoscia? ktos ma i moze cos powiedziec?
Sa Tamrony na allegro... drogo bo drogo, ale sa... a ja nadal mam dylemat :(
Tamron czy Sigma... :roll:
Wez Tamrona, nie pozalujesz.Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
Zdecydowanie Tamron, mam go i bardzo sobie chwalę. Nie widziałem nikogo, kto by nie był zadowolony. Mam jeszcze 17-35 Tamrona ale na jej temat wypowiem się za kilka-kilkanaście dni, bo to świeży nabytek.
No oki.... wszyscy Tamrona bo nie mieli Sigmy moze :) Moze czytal ktos gdzies wypowiedz uzytkownika obu szkielek...?
Myślę, że tam gdzie Sigma ma dobre szkła i warte swoich pieniędzy nikt Sigmie tego nie odmawia, sam mam 105/2.8. Jednak trzeba przyznać Tamronowi, że zrobił kilka dobrych szkieł i nie ma sensu na siłę udawadniać, że Sigma jest lepsza. Jesli jednak oba szkła mają porównywalną jakość to osobiście wolę to bardziej ergonomiczne i o lepszej cenie choć ta nie powinna być znacząco różna.
"Chyba Tamron jest jest lepszy optycznie.
Ale nie jest tak solidny i reprezentacyjny jak Sigma [dla mnie to jest ważne].
Z dwóch Sigm - lepsza jest 24-70."
Tak mi tommy_j odpisal :) Heh... no qurde niezly dylemat... tutaj widze wszyscy twardo za tamronem... no sie pomysli :)
Na razie puszke na 350D zmieniam :)
Zmień na 350d a potem sam zobaczysz, zamów dziś Tamrona to dostaniesz za miesiąc tak ponoć to wygląda w Polsce. Swoją drogą to czego brakuje Tamronowi vs. Sigma?