Fajne zdjecia! Podobaja mi sie!
A milo popatrzec. Pozdrawiam
Wersja do druku
Fajne zdjecia! Podobaja mi sie!
A milo popatrzec. Pozdrawiam
Jak dla mnie sdziecia sa swietne. Ukosne kadry rowniez.
Nie tylko.. Jesli mowimy o zmieszczeniu obiektu fotografowanego w kadrze, tylko dlatego, że nie mamy czasu obejśc tego inaczej, to jest to dośc rzadki powód, dla ktorego się go stosuje. Znacznie częściej używany jest właśnie do podkreslania dynamiki, czy lepszego zakomponowania zdjęcia (jak to widać na większości powyższych zdjęć), ważne, żeby był przemyślany.
Tutaj uzasadniona jes wiekszość skośnych kadrów; Jedynka dla samej dynamiki, oraz lepszego zakomponowania zdjęcia (w innym wypadku aż 45* przechył, nie byłby potrzebny), #4-#7, już mamy nietypową perspektywę, zniekształcającą, obraz, wiec dodatkowe przekrzywienie kadru, tylko to uwypukliło (np gdybyśmy #5 i #6 zrobili prosto, wglądałoby to mało ciekawie, a efekt walacej się wieży i tak by pozostał), w #4 i #7, czyli tam, gdzie panna młoda występuje solo, służyło to lepszemu zakomponowaniu zdjęcia.Cytat:
tutaj chyba tylko 1dynka jest uzasadniona i co za tym idzie dosyc ciekawa reszta powiedzmy ze przyzwoita.
Jedyne zdjęcie, przy którym nie rozumiem zastosowania skosu to #3.. Tłumaczenie, że chcialo się zmiescic w kadrze tą barierkę u góry, raczej by nie uszło:p
Ja bardziej bym się zastanawiał nad użyciem ta mocnej winiety..
Generalnie zdjęcia mi sie podobają.. Sorry, że malo konstruktywnie, no ale cóż.. następnym razem..:-)
Pozdrawiam
A ja krótko - NIEBANALNE i FAJNE.
Bardzo fajne, i w sloncu nawet wyszly ladnie twarze.
Winieta pomaga, ukosy tez takie lubie.
Ja skośne też lubię. Fajne wykorzystanie szerokiego. W dwójce tylko chyba stopa młodego ucięta. :)