Jak bardzo wiele innych reportażowych. BW jest tylko środkiem do podkreślenia zdjęcia.
Wersja do druku
Niby tak, ale znam dużo przykładów, kiedy przejście na BW nie musiałoby bronić zdjęcia. Ale wiadomo, fotografia kolorowa wcale łatwa nie jest.
Tak czy siak, ja nie neguje, że robisz w BW. Sam bym pewnie zrobił street w BW. Po prostu widze oczami, jak one wyglądały w kolorze ;) I chyba nie wyglądały ;)
Oj, co prawda zrozumiałes mnie, ale nie o tym chciałem napisać ;-)
Bardziej chodziło mi o to, że cześć zdjęć po prostu nie jest ciekawa, ale dzięki temu że jest BW (co człowieka odrazu wprowadza w dobry nastrój hehe), powoduje że jednak zdjęcie ogląda się z zadowoleniem.
PS. ale nie ma co polemizować tylko pstrykać ;)
1.) Nie wyraźne ale ciekawe
2.) Zdecydowanie nie ciekawe
3.) Interesujące
4.) Podobnie jak 3
5.) Bardzo mi się podoba, kilka wymiarów
6.) Nie wiem co jest tematem
7.) Takie samo jak 2
Dwa ostatnie fajne
13,15,16,21 zostają, pozostałe zdjęcia nic nie wnoszą do opisu tego miejsca - można tunelem przejść i otrzymać taki zbiór w kilka minut - po prostu tak tam jest - nie wszystko w tym slumsie jest interesujące. Można fotografowac slumsy ale nie każde zdjęcie z racji tematu bedzie fotografią .Nr 21 na początek serii, przejście przez tunel trwa dwie minuty i tylko kilka scen w tym czasie można zobaczyć, co będzie na wyjściu z tunelu?
Zapomniałem nawet, że ten wątek istnieje :)
"Na szczęście Oko Micles'a jest czujne i nic mu nie umknie ;) :mrgreen:"
widze galeire Madison i tunel obok :) podobaja sie foty