Nieco starsze zdjęcie, Małej z Mamą. Nieliczna z chwil, gdy Mary "chyba świadomie" spojrzała w obiektyw.
6.
7.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Nieco starsze zdjęcie, Małej z Mamą. Nieliczna z chwil, gdy Mary "chyba świadomie" spojrzała w obiektyw.
6.
7.
Pozdrawiam
Skoro "starsze" zdjęcia nie przyciągają uwagi to może świeże bardziej przypadną do gustu/uwag/krytyki
10. Krótka przerwa na spojrzenie w obiektyw, a później dalej zabawa w kopanego...
11.
Pozdrawiam
5.urodzinowa super widać radosc i historie zdjecia
11 Cóz za zamyślenie klasyczny dobry kadr
obiekt focenia masz pezedni, foc foc:)
Moja na razie "świadomie" reaguje na kłapanie lustra, i bardzo to lubi, co tatusia oczywiście cieszy! Zaledwie parę razy udało mi się uchwycić "telecentryczność" wzroku bobasa i matrycy:roll:
6. ze "starych" jest całkiem ostre, kadr mi się podoba. Trochę gubią się detale na lewym policzku dziecka (minimalne przepalenie), ale przebolałbym to ze względu na znaczenie tego momentu dla rodziców:)
Hmm, to może poczekamy jeszcze?... - będzie więcej fotek!:mrgreen:
Z Twoich fotek mono 11. jest, jak do tej pory, najlepsza. Ciasny kadr z oddechem - bardzo fajne! Mikro-przepaleń nie będę się czepiał, bo sam takich spłodziłem niemało, szkoda natomiast tła. Tylko jak tu liczyć na wyrozumiałość modelki, że tło jest nieco zabałaganione?;) Ale spojrzenie... - męża a właściwie mężowej stanu, w przeciwieństwie do 10. ("co by tu zepsuć?") - extra!:)
Dziękuję za słów kilka/kilkadziesiąt.
Altowiolistko - biorąc pod uwagę procent zdjęć zrobionych małej to można by powiedzieć "Jedyny obiekt focony"
Sowask8- cieszę się, że choć 2 przykłuły uwagę :)
x-mac - z tego co napisałes wynika, że też przez te chwile z "modelką" przechodziłes/przechodzisz. Co do przepaleń to faktycznie troszkę można się ich doszukać - z tym, że w takiej ilości traktuję je nieco drugorzędnie. MOże to jeszcze kwestia obróbki - staram się ingerować jak najmniej.
Dziękuję za dłuższy komentarz do zdjecia 11. Z tym, że nie do końca rozumię nieład w tle... Być może chodzi o rostokąt ciemny na wysokości oczu (brama) - nieco mi na tym zależało, by tło nie było zbyt monotonne, i pojawił się kontrast. Powinienem raczej tego unikac?
12.
Tak jak mam obecnie w stopce;)
Ja również tak je traktuję, zwłaszcza że często nie da się odtworzyć minionych chwil, a poziom techniczny i artystyczny ich nie zastąpi. Jak napisałem:Cytat:
Co do przepaleń to faktycznie troszkę można się ich doszukać - z tym, że w takiej ilości traktuję je nieco drugorzędnie. MOże to jeszcze kwestia obróbki - staram się ingerować jak najmniej.
Cytat:
...ale przebolałbym to ze względu na znaczenie tego momentu dla rodziców:)
Niee, kontrast między obiektem a tłem jest tu ok, nawet wskazany. Bardziej miałem na myśli kontrasty w zakresie samego tła, zwłaszcza stosunkowo małą "czarną dziurę" (plus "światełka"), która pochłania wzrok. Dla tego zdjęcia fajnie mogłoby zagrać ciemniejsze, nieomal jednolicie rozmyte tło, czyli kwestia tzw. bokeh:neutral: Ale to kolejny detal, mniej istotny przy wartości i jakości fotki - naprawdę bardzo fajna!Cytat:
Dziękuję za dłuższy komentarz do zdjecia 11. Z tym, że nie do końca rozumię nieład w tle... Być może chodzi o rostokąt ciemny na wysokości oczu (brama) - nieco mi na tym zależało, by tło nie było zbyt monotonne, i pojawił się kontrast. Powinienem raczej tego unikac?
Odnośnie 12. - skoro nie wspominamy o przepaleniach;) to nie pozostaje mi nic dodać ponad to, co napisała altowiolistka:)
Portret z nieco innej strony
13.
14.
Pozdrawiam
U mnie nie ładuje dwóch ostatnich fotek (13,14) - przeładowałem stronkę z 7x!:( Nie wiem jak u innych, a może coś z linkiem?
Dziwna sprawa - w takim razie jeszcze jedna próba...
13.
14.
Jeśli inni użytkownicy widzą poprzednie zdjęcia to NA TE PROSZĘ NIE PATRZEĆ :lol:
PS. Mam nadzieję że z tymi jest wszystko OK
Pozdrawiam