Pewnie, że zwykły. Banan sugerował, to sobie dopisałem :-D
Wersja do druku
nie dopisuj tego co banan sugeruje, banan tez sie myli haha:)
Powtorze jeszcze raz korzystajac z okazji - bardzo mi sie zdjecia podobaja:)
Tak niedaleko od Polski a juz zupełni inny klimat:)
Zdjęcia z Dubrovnika troszkę oklepane ;) To miasto jest tak śliczne, że chyba każdy kadr gdzieś już było widać ale to nie twoja wina. Za to fotki z Baru naprawdę fajne, taki obiektyw to miodzio, dodaje smaczku zdjęciom.
Jadę w lipcu do Trogiru, widzę że więcej osób się wybiera do Cro w tym roku, może sobie założymy osobny temat na takie zdjęcia, co Wy na to ?
Trogir? Mówisz - masz.. Tylko muszę dojść do tej części katalogu, a jeszcze w cholerę MN przede mną. Wolisz, nocą, w dzień, we mgle, czy bardziej przejrzyste? ;)) Ale szczerze mówiąc, to miasto na jeden dzień, później będziesz się fotograficznie nudził.
Tak na zachętę:
http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=21720#zdjecie
http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=21706#zdjecie
Jadę ze swoją ładniejszą połówką, byliśmy w cro już 4-ry razy ;) Ona na plaży a ja z aparatem obskakuję PKSem okolice ;)
taaa, moze nie ma betonu, blokowisk itp:) Ale jest totalnie zrypana pogoda :) Za to na balkanach jest rewelacja :)
Zastanawiam się czy pokonałeś zatokę Kotarską promem czy okrążałeś ją szosą? Jeśli promem to ominąłeś wiele ciekawych miejsc między innymi kopię ( o ile taka może być ) Dubrownika czyli Kotor. W Monte Negro warto zaliczyć ale to niestety spory kawałek Kanion Moracza ( podobno na drugim miejscu po tym zwanym Wielkim w Colorado) i mauzoleum lokalnego laureata nagrody Nobla w górach na wysokości przeszło 1000m. Ja już od jakiegoś czasu spędzam w MN każde wakacje i jakoś od pierwszego pobytu zupełnie nie ciągnie mnie nigdzie indziej. Za każdym razem znajduję nowe intrygujące miejsca. W lato poza Świętym Stefanem z noclegami nie ma problemu.
Pozdrawiam!
Cześć,
Oczywiście, objechaliśmy wszystko na kołach, całe wybrzeże aż do Ulcinij i nawet dalej. Promy są dla mięczaków, no i nie ma szansy obejrzeć wielu super miejsc. A Święty Stefan.. na mnie wrażenia nie zrobił, ale w środku nie byliśmy, bo oczywiście otwierają w maju :( W zasadzie to jedyne miejsce, gdzie nie dostaliśmy się tak, jak planowaliśmy.
Masz rację z tym, że w MN wystarczy się odwrócić, żeby znaleźć coś nowego i ciekawego. Na razie wstrzymałem się z pokazywaniem większej ilości zdjęć, bo trzeba to choć trochę obrobić przed pokazaniem a w tej chwili muszę wyrabiać się z innym projektem.
Ech, załamałem się...
Będzie trzeba wyrzucić wszystkie swoje pstryki z wcześniejszych podróży:-? i zastartować od nowa. No, może poza podróżą poślubną na Thassos (pięknie, zwłaszcza poza sezonem), bo nie przewiduję kolejnej!;) ...a mieliśmy jechać do Montenegro...
Panoramki Dubrovnika rzeczywiście są cokolwiek znane, natomiast te bardziej mroczne zakątki miasta mają swój klimat. Ale Stary Bar to już kwintesencja Bałkan choć dużo mniej "obfotografowany" niż D-k - przepiękne ujęcia, a już przez pryzmat zboczenia zawodowego architekta to nie ma o czym mówić;)
Fajne miejsca i jeszcze lepsze ujęcie tematu, aa i podoba mi się Twoje operowanie płytką głębią. Do takich pamiątek z podróży to aż chce się wracać.