No tak, jakoś mi umknęło. Dramat, gorzej niż w mojej Praktice ;-)
Wersja do druku
Wow...
Mozna to gdzies pomacac? W sensie, w jakims normalnym pukcie dystrybucji - w sklepach itp?
Brak mechaniki czyli regulowanie przyslony pierscieniem - to nie problem ale przy tak malej GO regulacja ostrosci (przyjmijmy ,ze z odpowiednia matowka) poza studiem ma jakis sens?
Ktos probowal? Moze ktos kto uzywa takiego jasnego szkielka na m42 cos dopowie? Mialem kiedys Zenita TTL i Canon-a AE-1 ale boje sie takiego eksperymentu na 50D
No proszę... sprzedam eLę 1,2 zaraz ;p
Najpierw szacunek dla Cichego za ten test.
Cholera, mam w panach 85 1,8
i się zastanawiam teraz : )
ciekawa sprawa, ja bym się jednak nie cieszył za szybko. Nie wiadomo jak z trwałością, no i przede wszystkim z powtarzalnością. Jeszcze jeden plus bym dopisał: nie ma tego wolnego AFa..) z drugiej strony mamy C 85/1.8 ciemniejszy ino o 1/3EV (jesli wierzyć Cichemu- to powinien sie nazywać Sa..-coś tam- 85/1.6 ) z szybkim AF-em za powiedzmy kilka stówek więcej, którego chyba jedyną wadą jest AC.
No nie powiem nieźle !! dla kogoś kto chce przyoszczędzić to bardzo rozsądny zakup !!
Marcin - do trybu wideo jak znalazł, to fakt :-)..
Kurcze, jakby miał pełną klatkę to bym się mocno zastanawiał... na cropie to by była męczarnia z AF, a poza tym efekty z pełnej klatki wyglądają nieporównywalnie lepiej...