Prawda. Sygnaturka mi troszkę nie pasi - jakby nieostra była.
Wersja do druku
Prawda. Sygnaturka mi troszkę nie pasi - jakby nieostra była.
Niestety Twoja modelka nie wygląda na speszoną. Wygląda na zmęczoną całym tym pozowaniem, jakby się zastanawiała 'kiedy to się wreszcie skończy', 'dlaczego to tyle trwa', 'przecież dzisiaj jestem źle ubrana' itp
Nigdy nie zdarzyło mi się spotkać takich min u osób którym bardzo zależy na zdjęciach (a są na początku speszone)...
8.
kolejne z cyklu zmuszanych :)
dokładnie...jakby chiała a nie mogła, albo ten typ tak ma, albo nie chce, albo Ty nie umiesz atmosfery wprowadzić. ale na ostatnim już lepiej z mimiką, przyjemne BW.
Rozumiem, mam problemy z wprowadzaniem nastroju, "sygnaturka" jest do bani. Zakończmy rozważania na te tematy :)
Proszę o krytykę kompozycji, obróbki, tonacji, ogólnie techniki.
Pozdrawiam świątecznie
Na ostatnim dramatu nie ma - Ona walczy, żeby się uśmiechnąć... Podoba mi się to!
Mimo miny zdjecie 7 podoba mi sie. Poprzednie z reszta rowniez. Mozesz zdradzic jakies szczegoly odnosnie obrobki, zarowno kolorystycznej, jak i b/w? IMHO wychodzi Ci to rewelacyjnie.
9.
co do obróbki, używam głównie lightrooma do konwersji i kolorów (opracowany komplet presetów) a później wyostrzanie, blur i "winieta" w PSie. Blur to warstwa screena rozmytego blurem gaussian no i do tego maska odpowiednia. Winieta to z kolei warstwa dopasowania poziomów z odpowiednio ściemnionymi średniej i wysokiej wartości światłami plus oczywiście maska. Reszta jak wyostrzanie to już standard ale też z maską plus blurowanie ust i zabiegi kosmetyczne "łatką"
Coś w tym stylu :) Staram się wyciągać szczegóły z cieni. Ogólnie wg Joe'a McNally'ego skóra wygląda bardziej naturalniej gdy jest "ocieplona", to już kwestia gustu ale coś w tym jest.
Co do tej sygnaturki zrobiłem ją jako "brush" odznaczam przy tym zmiękczanie pędzla jednak przy wielkości ok 160px i tak jest mydło... Czy ma ktoś pomysł jak to zmienić? Przy większej wielkości problem znika.
10. 11.
Ćwiczeniowe zdjęcia... z pomocą McNally'ego i Stephany'ego :) jestem pod wrażeniem tych person ostatnio