Portret dobry, oczy zbytnio przepełnione "złem", ja bym jednak zostawił bardziej naturalne oczy. Drugie zastrzeżenie, to używanie technik "Dragana" jest super, ale do tego Pana nie pasuje, szczególnie że ma ubraną zwykła bluzę ;)
Wersja do druku
Portret dobry, oczy zbytnio przepełnione "złem", ja bym jednak zostawił bardziej naturalne oczy. Drugie zastrzeżenie, to używanie technik "Dragana" jest super, ale do tego Pana nie pasuje, szczególnie że ma ubraną zwykła bluzę ;)
2.
Bez wyraźnego kontrastu oraz maski wyostrzającej.
f/4,5; 1/60; ISO 100
Ja na mój gust zdjęcie zrobiło się teraz jałowe :|
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
3.
f5,0 ; 1/125/ ISO100
1dynka najlepsza.
Zrob 3jke w stylu 1dynki i bedzie bomba :) ( to tylko moje skromne zdanie)
ja mam odmienna zdanie
mi sie dwojka jednak bardziej podoba
ale o gustach sie nie dyskutuje
dobre foty robisz ;]
daj wiecej
4. BW z wczorajszego wypadu
f9,0 1/125 ISO 100
5.
f4,5 1/60 ISO100 EV -0,33
Również uważam, że 2. bez "efektu choroby popromiennej" wygląda znacznie ciekawiej. Zbyt silny efekt wyostrzania stwarza nienaturaną postać.
na kolejnych fotach mi osobiście przeszkadzają cienie na twarzy, przydałoby się z tym powalczyć.
Fakt, istnieje pewien problem z doświetleniem. Będę zwracał na to baczniejszą uwagę. Mam nadzieję, że niebawem uda mi się uporać z tym problemem.
4 - moze ciekawsze byloby, gdyby poza pionowymi liniami barierki i poziomymi schodow w kadrze znalazla sie jedynie modelka, bez torebki i kurtki. Sprobowalbym tez jednak malej glebi tu.
5 - za poprzednikami: przede wszystkim duzo cieni rozpraszjacych uwage. Widze tez sztucznosc w pozie modelki.
po dłuższej przerwie wrzucam kolejne zdjęcia:
6.
7. - nieco bardziej sPSocone
8.
9.
10.