Nowe obiektywy to nowe możliwości. Ich poznawanie stymuluje rozwój własnej techniki i fotograficznej wyobraźni.
Wersja do druku
mysle ze warto zainteresowac sie produktami firmy sony tak jak juz ktos o tym wspomnial... podobno zdjecia z tych aparatow wychodza najlepsze...
wiec jezeli chcesz byc profesjonalista to tylko Sony alf 900
No widzisz zawsze człowiek się czegoś uczy - całe życie :-D. Cała nadzieja w tym, że Sony robi już białe obiektywy, a podobno za dopłatą będzie można zamówić do nich ekstra czerwony pasek.
Co do kamer Sony - ja bym się nie pchał. Kiedyś w sklepie Pewexu powiedzieli mi, że Sony to podróbki Sanyo więc chyba nie warto :mrgreen:.
moj znajomy ma sony i jak robimy zdjecia w tych samych warunkach to bez porownania na korzysc sony...
szczerze polecam MacGyver... obrazki bajka jakie produkuje...
a alf 900 przy iso 50 niedoscigniony...
Olej te wszystkie firmy! Tylko ty wiesz czego potrzebujesz, jakich szkieł itd, a więc zacznij sam robić swój Gyver-system. Zacznij od pinhole, potem kup sobie, na allegro ostatnio widziałem, książkę "A GUIDE TO MAKING CAMERAS, LENSES, AND CALOTYPES" i zacznij produkować swoje słoiki... te 25k pln z pewnością wystarczą na eksperymenty i zakup surowców (piasek etc).
Tylko tak dojdziesz do pełnej kontroli nad obrazem i spełnieniu swoich artystycznych wizji.
Nie no, bez jaj, ja tu poważnie myślę o zmianie systemu.
A tam Canon, Nikon, Sony wszystkie liżą stopy innej firmie. Sprzedaj auto jak masz, zastaw dom i kup hasselblada! To jest dopiero kreatywne bydle :-P
A jak wygrasz hassselblad masters to i volvo dostaniesz :-D