Na Allegro oczywiscie. Ale wlasciwie w sklepie w Wawie. Nie ma problemu - razem z plecakiem? :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
Na Allegro oczywiscie. Ale wlasciwie w sklepie w Wawie. Nie ma problemu - razem z plecakiem? :)Cytat:
Dokladnie tak. Wciskasz rozladuj i po kilku godzinach wyjmujesz naladowane akumulatorki (rozladowywanie pelnego akumulatorka trwaloby afair 2-3 razy dluzej niz naladowanie).Cytat:
Mam dokładnie tą samą ładowarkę co Sal.Cytat:
Nie ma w niej automatycznego rozładowania. Wkładasz aku i musisz nacisnąć żółty guziczek DISCHARGE. Aku wtedy sie rozładowują do wartości napięcia ok. 0,9V (wg manuala), pozniej z kolei następuje automatyczne przejście w stan ładowania...
Za ok. 5h jak już sie świeci zielone;) wyciągasz gotowe do pracy aku.
Z tym rozładowaniem to kurde nie wiem ale wczoraj np. chciałem tak sobie coś sprawdzić i zmierzyłem napięcie na aku i było ok 1,2V, włożyłem w celu rozładowania i dosłownie po ok. 3 minutach przeszła ładowarka w tryb ładowania. Pisze to tylko po to, nie żebym sie przejmował, ale skoro piszą że rozładowuje do 0,9V to nie możliwe żeby zrobiło to tak szybko:)
W każdym badz razie ładowarka jest zajerąbista...
Ja kupiłem w sklepie za 25zl.
jesli by to zrobil Microsoft, to by wygladalo to pewnie tak:Cytat:
1) wciskasz ,,cos''
2) pojawia sie komunikat: czy rzeczywiscie chcesz naladowac baterie? TAK ? NIE? ANULUJ?
3) cierpliwie wciskasz TAK i ...
4) pojawia sie komunikat : czy chcesz,aby system najpierw rozladowal bateria? TAK NIE ANULUJ
5) wciskasz TAk i dalej nie odchodzisz, bo pojawia sie:
6) komunikat ,,wybrano opcje rozladowania baterii. czy na pewno kontynuowac? TAK NIE..''
7) lekko zirytowany wciskasz tak i...
8) komunikat: ,,Twoja ladowarka ma miejesce na 3 akumulatory. czy TAK na wszystkie?''
9)
10)
11)
.
.
.
217) pojawia sie ulubiony BLUE SCREEN
;)
Sal, marcingreen - dzięki, o to chodziło, jest tak jak trzeba. Z tego co widzę na zdjęciach, to chyba jest typ "wkładany w ścianę" -> nie na kabelku? Trochę kiepsko, bo często ciężko upchać w złodziejkę...
Aha :) No to ja się jeszcze zastanowię :) I tak chyba cały mój komplet accu jest już do wymiany... (co zresztą widziałeś w niedzielę)Cytat:
Zamieszczone przez sal
Edit: swoją drogą żenada... w porównaniu z tym, co znalazłem w Szwajcarii (toppreise, ebay, google) to pierwszy lepszy e-sklep w Polsce wypada 10x lepiej (o Allegro już nawet nie wspomnę)
Ja osobiście polecam PowerBase C-411. W komplecie 4* 2500. Możliwość ładowania nawet jednej sztuki. Każde gniazdo ma swój procesor sterujący. Szybki czas ładowania około godziny.
Można ją nabyć u Grosmana.
Ja kupuje taki zestawik:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57700931
Ladowarka ma w komplecie zasilacz sieciowy i pod zapalniczke w aucie i wspolpracuje z napieciem 110V (USA).
Tak - w sciane. Poradzisz sobie (wtyczka jest plaska) :)Cytat:
I zdziwiony jestes? Ja to juz wiedzialem po tygodniu :) Bida Panie tutaj, bida...Cytat:
Tak sie składa że POWERBASE też posiadam, tyle że model C-401.Cytat:
Zamieszczone przez Gregg
Z tej ładowarki też jestem bardzo zadowolniony. To była moja pierwsza. Ładuje bardzo szybko, bo 4x2500 w jakieś 1,5h.
Jak ją kupiłem to nie wiedziałem nic o formowaniu. Załączyłem aku na 1,5h i wyciągłem. W zasadzie ich nie formowałem, a wszyscy wokoło o tym mówią...
Używam ich do 550EX i sprawują sie doskonale.
Żałuję tylko i zastanawiam się czemu nie można kupić nigdzi osobno samych aku POWEBASE. Do tej pory widziałem tylko w komplecie z czardżerem:)
Ale tego to pewnie nawet najstarsi górale nie wiedzą...
Aha, dodam że też nabyłem ją u Grosmana. Część gratów z mojej stoptki też;)
Wlasnie od rafpita (a wlasciwie w ich sklepie na Woli w Warszawie) kupilem wiekszosc akumulatorkow/ladowarek, ktora mam lub mialem w przeszlosci.Cytat:
Zamieszczone przez borkomar