NIE WYMIENIAJ MIGAWKI !!!!! to normalne. wroc na to mijsce zrob wszystko na 1/40 s ni nic nie bedizesz mial:)
Wersja do druku
NIE WYMIENIAJ MIGAWKI !!!!! to normalne. wroc na to mijsce zrob wszystko na 1/40 s ni nic nie bedizesz mial:)
Dzieki, niestety nie moge wszystkiego robic na 1/40, musze uzyc dlugiego - jutro bedzie konferencja prasowa i nie moge ludziom "zaparkowac" 24mm na twarzy :), mam 135 /2.0 ale ja nie jestem takim mocarzem, zeby ze 135ki robic nieporuszone zdjecia na 1/40 s :)
pozdrawiam
Zeby sprawdzic migawke strzel sobie seryjke na 1/8000 jak bedziesz mial czesc czarna to znaczy ze migawka sie konczy. Na tamtych zdjeciach to byly zdjecia VanMurdera byl zafarb koloru zoltego ale nie ciemna czesc zdjecia, chyba ze kolega mowi o tym samym uzywajac innych slow. Pzdr.
kiedys wymienialem migawke w 5d i w 1d mk2 za wielka woda cena za kazdy byla nastepujaca 5d 320USD i 1d 340USD oba aparaty dostalem 3-4 dniach roboczych
to ja oświerzę:
czy migawka która nagle czy nie-nagle pierdyknie (to nie wulgaryzm chyba?)
może uszkodzić aparat w środku ?
Kilka tygodni temu pisałem maila na żytnią z zapytaniem o wymianę migawki w 5D i, jak trampek napisał, 900zł
Warto uzyc wyszukiwarek podanych na forum:
http://maciejko.net/cbsearch/