wygral 350D, co bylo do przewidzenia, przy niedoswietlaniu d70[/QUOTE]
z tym się zgadzam:
"0 pkt. - Canon ma dziwną tendencję do robienia czerwonawych zdjęć z Flash-em"
pozdrawiam
Wersja do druku
wygral 350D, co bylo do przewidzenia, przy niedoswietlaniu d70[/QUOTE]
z tym się zgadzam:
"0 pkt. - Canon ma dziwną tendencję do robienia czerwonawych zdjęć z Flash-em"
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez heniek
"Malo doswiadczeni uzytkownicy maja dziwna tendencje do wywalania kupy forsy na drogi aparat by pozniej robic zdjecia z wbudowana lampka" :roll:
jeśli robie z lampą to już z 420ex....
pozdrawiam
dalej już nie jest niestety tak wesoło, szczególnie jeśli chodzi o 10D
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....r=asc&start=75
opinia tego byłego usera 10D jest druzgocąca dla aparatu
zolci bracia pocieszaja sie naszymi problemami z af (ja takich nie mam, ale ktos tam od nich niby mial), ale zapominaja jaka lipe wypuscil nikos w najnowszym firmware pod D70 jezeli chodzi o af
ja uzywalem d60, 10d, uzywam 1d mk II i 350d i nigdy nie mialem problemow z af (oczywiscie poza faktem, ze w d60 czulosc af byla problematyczna - ale jak juz wyostrzyl to bylo w punkt).
co do forum nikona i dyskusji tam prowadzonej; koledzy na NF nie sa sklonni do akceptowania sytuacji, kiedy ktos smie cos powiedziec na "ich sprzet". 99% uzytkownikow tego forum to osoby posiadajace D70 (zbyt duzego wyboru zreszta nie maja:), dlatego rzeczowa dyskusja o sprzecie nie jest mozliwa. testy im tez sa niepotrzebne, bo oni lepiej wiedza, ze d70 jest cacy a 350 jest be.
sven, dzielnie stawałeś tam w dyskusji, a jak myślisz, czy 350D poradzi sobie również w teście z D50?Cytat:
Zamieszczone przez sven
dostalem warna, a dzisiaj pewnie drugiego:)
zakladajac, ze test zostanie przeprowadzony rzetelnie, to d50 + d70 + d70s nie maja szans. jezeli oni nie opublikuja testu to ja zrobie taki test (kumpel ma d70s i 50/1,8 ja mam swoja 350 + 50/14.) i znajde miejsce wsieci gdzie oni nie maja dostepu i tam go powiesze :)
sven: super!, ale powiedz mi, w tym teście, dlaczego 350D dawał takie dziwne kolory, czy to problemy z WB? Część zdjęć sprawiało też wrażenie prześwietlonych, hm... mimo zwycięstwa 350D miałem mocno mieszane uczucia po obejrzeniu tych zdjęć.
A co się jakimiś warnami przejmujesz ;), przecież tutaj jest Twoje ojczyste forum :)
Sven zanim odpowiesz to dwa ostrzezenia:
- Loki jest Nikoniarzem (?)
- na tym forum nie lubimy wojenek systemowych wiec przepychanki (np o "dziwne kolory" - takie bardzo latwo uzyskac jak sie jedzie na automacie a jesli ktos kupuje dSLR by jechac na automacie to sam jest sobie winien, nie body... to tak jak narzekanie na noname filmy i noname lab z supermarketow :roll: ) urzadzajcie sobie na privie, rzetelny test kazdy chetnie obejrzy.