w tym tutorialu nic z tych narzędzi nie zostało użyte. Na zrzucie widać, iż autor pracował na kanałach. A głównym punktem tego retuszu jest mieszanie barw.
Wersja do druku
Potwierdzam obejrzałem tutka i jest to zwykłe maskowanie niedoskonłości blur i poziomy to wszystko
hehe to Wam powiem... 2 lata mi zajelo dojscie do tego magicznego wygladu skory na zdjeciach :) zwlaszcza na portretach... probowalem roznych programow, akcji, plug-in'ow...
Panowie... podstawa to kosmetyki, jesli wizazystka ma dobry sprzet to nie trzeba nic obrabiac :) i zamiast siedziec godzine nad zdjeciem, siedzi sie 10 minut :)
wystarcza podstawowe rzeczy jak healing brush, dodge tool, burn tool a reszta to zabawa w wywolywanie...
serio :)
ale ja sie nie znam, jestem amatorem bez szkoly :)
no tak, ale ja się nie ma tej podstawy o której mówisz..kosmetyków, dobrego sprzętu wraz z wizażystą... to trzeba siedzieć te godzinę nad zdjęciem... i szukać złotego środka...
Fakt ABJ zgadza się dobry podkład i puder już daje ogromną różnicę ale jednak fajnie jest wiedzieć jak się bez tego musisz obejść a musisz uzyskać podobny efekt.
http://tutorialpulse.com/49/superb-s...ush-technique/
tutorial do techniki ze screenshota;)
eee dlaczego szmira... nie jest złe... po prostu autor tutka trochę przesadził. Ale metoda całkiem ok.