Dopiero dziś kupiłem tą kartę, wziąłem 512 MB Kingstona, zwykłą - filmy się nie tną wszystko ok, 640x480 Fine 30fps...spokojnie można ją kupić do tego aparatu zamiast HighSpeed
Wersja do druku
Dopiero dziś kupiłem tą kartę, wziąłem 512 MB Kingstona, zwykłą - filmy się nie tną wszystko ok, 640x480 Fine 30fps...spokojnie można ją kupić do tego aparatu zamiast HighSpeed
To milo :) ja dzis kupilem Kingstona 256MB, czekam na paczke :)
ja mam microdrive'a IBMa 1gb, jezeli chodzi o szybkosc to filmy bez problemu w najwyzszej jakosci mozna nagrywac i nic nie przycina, natomiast zdjecia seryjne pstrykalem kilka razy i nie wiem czy jest jakies ograniczenie ale ja dopiero przerwalem jak mi sie znudzilo :) zrobie kiedys maly test jak bedzie mi sie chcialo, czy cala karte mozna zapelnic seryjnymi bez robienia przerwy, ale mysle, ze chyba tak
Ja w sprawie kart CF. Mam Cannona S1 i w zeszlym tygodniu kupowalem karte. Wybralem Kingstona 512MB High Speeg Elite . Ale nastepnego dnia pojechalem do sklepu i ja oddalem. Z S1 NIE dziala! Przy probach odtwarzania nagranych filmow i zrobionych zdjec zawiesza sie caly aparat. Myslalem, ze trafilem na felerny egzemplarz, ale kolejna katra zchowywala sie tak samo. Sprawdzalem Preteca-dziala. Ostatecznie wybralem Lexara Professional, bo dodawali jeszcze jumpshota.
To bylo tak a propos kart CF. Chcialem sie podzielic swoimi ostatnimi doswiedczeniami.
Pozdrawiam.
Może kingston był jakoś nietypowo sformatowany.
Czy formatowałes kartę w aparacie?
Hm ja zawsze uzywam kart Kingstona i jak wiele mialem cyfrowek tak w zadnej nie mialem zadnego problemu z zadnym Kingstonem. Hm. ale mi sie odmian zadny wstawilo... ;)
Rowniez w S1 uzywalem Kingstona i bylo ok. Co prawda mialem standardowego CFI ale filmy nie rwaly w pelnej rozdzielczosci przy max liczbie klatek
Tak. Obie karty Kingstona sformatowalem w aparacie, ale nic to nie pomoglo.Mam lexara i wszystko jest ok.
Dodam jeszcze, ze bylem drugim klientem w tym sklepie z aparatem S1 i jak opowiadali sprzedajacy wczesniej tez byly klopoty z doborem karty. Jesli dobrze pamietam sytuacja byla odwrotna do mojej. Pretec nie dzialal a Kingstone tak. Troche to dziwne, ale tak bylo.
Moze Cannon cos zamieszal i stad klopoty z kompatybilnoscia CF roznych producentow (orginalnie w aparacie jest 32MB Sandisc). Ale to tylko moje przypuszczenia...
pozdrawiam
No tak, z pamięciami CF zaczyna się robic jak kiedyś z RAMem.
Raz działa, a raz nie.
:idea:
Niektorzy nawet zaczynaja nazywac je RAM a nie CF :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
ten kingston nie dziala z S1, moze jakis nowy firmware rozwiaze problem