Jeszcze cos innego, tez sie tyczy szkocji:) Wiadomo ze szkocja na ropie siedzi:)
9.
10.
Wersja do druku
Jeszcze cos innego, tez sie tyczy szkocji:) Wiadomo ze szkocja na ropie siedzi:)
9.
10.
Pierwsza seria REWELACJA... druga mnie przytłoczyła i nie wiem co napisać.
9) moc..
zmieniales kolory w tym zdjeciu, czy to orginalne barwy?
dzieki:)
na 9 byla desaturacja, malo bylo koloru na orginalnym zdjeciu, troche czerwonego miejscami, wiec po odjeciu koloru wiele sie nie stracilo a widac przynajmniej szarosc mgly:)
dlaczego twierdzisz, żęJeśli uważasz, że nawet dobrze zrobiony HDR wygląda masakrycznie to dla mnie znaczy, że nie widziałeś dobrze zrobionych HDR-ów lub nie zorientowałeś się w ogóle, że to HDR.Cytat:
szczerze to nienawidzę HDR bo wygląda masakrycznie, nawet dobrze zrobiony
Mogę podesłać kilka linków po których zapewne zmienisz zdanie.
hdr to juz lekka grafika, maskowanie rzeczywistosci, albo robimy fotografie albo bawimy sie grafika. Wg mnie wlasnie HDR to juz cos ponad dobra fotografie, z dobrym smakiem. Co za duzo rozpietosci tonalnej to niezdrowo :)
Wiekszosc hdr prezentowanych na forach to twory fotomatixa i naprawde wygladaja koszmarnie. Widzialem tez dobre kompozycje ale tak jak wyzej - troche to dla mnie przesadne.
Dobra "bananowa" klasyka :)
Najbardziej podoba mi się 7 - dobra kompozycja (zrób coś z tym PG) i piękny nastrój zbudowany na nieoczywistym świetle.
9 - także świetny nastrój, ale troszkę za mało góry, kompozycja jest lekko przytłoczona.
PS: 8 nie podoba mi się nic a nic - wygląda dokładnie jak cukierkowy hdr...
dzieki Ewa:) Ciesze sie ze rozpoznajesz styl haha:) Na cyberfoto jest caly watek o szkocji ale juz dawno nie wrzucalem tam nic z braku czasu. Swiatla w szkocji sie niestety nie wybiera wiec czasami musialem focic tak jak bylo. Na wyspie sky gdzie 7 bylo uchwycone pogoda zmienia sie w 5 minut i tak tez bylo wtedy. Co do 7 niestety focone kompaktem, brak szerokiego kata dal sie we znaki. Co do 8 to nie jest hdr - to efekt cyfrowego filtra nd grad - niebo wziete z krotszej ekspozycji a dol z dluzszego naswietlania, nic wiecej z tym nie bylo robione. Nie lubie hdr :) No ale gusta to gusta:)
7 mi się podoba i uważam, że nie oddałbyś tego szerokim kątem - dobrze jest, nie trza psuć :) Co do światła - w oczywistych różach, złocieniach i czerwieniach zachodu - to nawet żółtodziób przyzwoite zdjęcie zrobi, jak nie przejara kanału R, ale fotografować ciekawie w świetle subtelnym - na to trzeba mieć dobre oko! Masz.
pomylilem numery, oczywiscie 9 bylo focone kompaktem bo z platformy, nie dalo sie tego inaczej podejsc bo z prawej strony byly rury innej platformy i dlatego jest jak jest:)
7 byla na szerokim kacie oczywiscie, ta na Skye:) Za duzo numerow haha :)