Niesamowicie ostry, bardzo chętnie używam go do portretów, chociaż AF lubi czasami długo szukać.
Wersja do druku
Niesamowicie ostry, bardzo chętnie używam go do portretów, chociaż AF lubi czasami długo szukać.
Ja też mam ten obiektyw, do fotografii przedmiotowo reklamowej nie widzę niż lepszego, ostry to on jest niesamowicie, AF do szybkich USM nie należy ale większych problemów również nie sprawia.
a jak oceniacie go do architektury?
dlaczego nie? Napisałem szukam żylety a 24 70 trochę do niej brakuje
Trochę wąsko Ci będzie z taka ogniskową...
Wiesz, jeśli obiekty jest ogólnie ostry to i architektura na ostro wyjdzie :)
Bo niby dlaczego nie ?
Ostrzegam jednak że na 2,8 kawałek winiety jest...
Mam do Was takie pytanie, potrzebuej miec obiektyw na wypady do lasy, gdzie glownie fotografuje, chcialbym go uzywac do fotografii fauny i flory, nie robaczki, raczej roslinnosc, itp. natomiast majac 24-105 brakuje mi pozadnego swiatla i BOKEH w portretach, zastanawailem sie nad 85 1.8, ale doszedlem do wniosku ze za malo robie ujec tak ciasnych portetow, stad moj wybor padl na 50 1.4, weim ze obeiktyw macro i portetowka to 2 rozne bajki, tymbarzdeij ze 50 ostrzy od 45cm, ale wy macie ta 60mm, i stad pytanie, jak on sie sprawdza w portetach, bo 60mm ogniskowa bylaby tez dla mnie w sam raz, a przy okazji moglbym tez nareszcie zaczac zabawe z macro. Jesli chodzi o ef-s, to jakos to przezyje, choc nie ukrywam ze zalozylem sobei ze bede kupowla obeiktywy pod pelna klatke, lubie moja puche, ale w przyszlosci (jak spadnie dollllar) bede myslal o przesiadce. po prtsu musze podjac decyje, ktorej efektem bedzie zamowienie 50 1.4 albo 60 2.8. Z gory dzieki za rady, choc wiem ze idealnego rozwiazania nie osiagne (idealnie byloby kupic 50 1.4 + 100 2.8, ale budzet nie ten).
Tomek W. sprawdź PW :)