Heh, jeżeli ta mapa jest prawdziwa to będę miał kilka dodatkowych zdjęć z wakacji :) Jednego jestem pewien....
Wersja do druku
Heh, jeżeli ta mapa jest prawdziwa to będę miał kilka dodatkowych zdjęć z wakacji :) Jednego jestem pewien....
A ja mam problem z glowy bo to czym smigam najczesciej nie ma rejestracji z przodu :D
z tego co rozmawialem kiedys z obsfuga fotoradaru to fotoradar moze zrobic okolo 5tys zdjec w ciagu 1h ale ustawia go sie na konkretny pas czyli moze robic np na jezdni dwupasmowej tylko jeden pas ale rowniez moze robic pojazdy oddalajace sie czyli np motory :-) (zdjecie od tylca) w kiepskich warunkach wystawiana jest lampa(ale nie blyskowa) podczerwieni zeby nie oslepiac kierowcow.. zreszta wszystkie zdjecia to IR.. calosc zapisuje sie na dysku twardym a pozniej analizuje... fororadar ustawia operator na dowolna predkosc czyli moze ustawic na powiedzmy +1 km a moze ustawic na +20 km - pewnie zalezy to od miejsca w ktorym stoi radar i dyscypliny kierowcow w tym mijescu no bo kto by chcial wystawic po dniu pracy 20 tys mandatow??? chyba by im sie system zapchal :-))
poza tym nie widze zwiazku z dokladnoscia predkosciomierzy w samochodzie a ustawieniem fotoradaru... predkosimierze maja blad ale tylk w gore czyli zawsze pokazuja wiecej niz sie rzeczywiscie jedzie ale licznik przebiegu KM dziala juz dokladnie - w innym wypadku nasze wizyty w serwisie byly by czestsze :-) spalamnie mniejsze itd.
Może poprostu ich nie widzisz ;) hehe cfaniaki je po krzakach kryją :D heheCytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Każdy fotoradar można indywidualnie nastawić,Cytat:
Fotoradary podobno mają próg 30km/h, który trzeba przekroczyć, żeby się załapać. Dlatego jeszcze żyję
np.: gdy mamy ograniczenie do 60 km/h , można ustawić fotoradar że będzie robić zdjęcia już od prędkości 61 km/h a można nastawić go że będzie robić zdjęcia powyżej 250 km/h.
Policja standardowo ustawia tolerancję na 10-20% ale mogą zdarzyć się wyjątki.
Ostatnio dostałem wezwanie na Policję gdzie pokazano mi zdjęcie, i uciąłem sobie małą pogawędkę z policjantem odnośnie fotoradarów.
widziałem niedawno jak grupa polskiej młodzieży w "dresach" zakłada opony na słup z foto radarem a następnie podpalają, ugrilowali radar :) ciekawe jakie zdjecia teraz robi , szkoda że nie miałem aparatu ;(
trochę zmienie temat - czy ktoś z Was stosował kiedyś praktycznie ten spray: "Fotoblocker" czy jakoś tak, który powodować takie odbicie światła, że nie da rady odczytać numerów z tablicy ??
Wychodzi chyba trochę taniej niż mandaty :/
taniej wyjdzie zwolnij niz kupic spray ktory nic nie da ;) Ten bloker moze dzialac TYLKO na FR ktory błyska fleszem (a takich nie ma lub jest ich niewiele w Polsce). Wszystkie robią zdjęcia używając podczerwieni wiec bloker na nic sie zda... A reklamy to lepiej miedzy bajki wlozyc ;)
Na wiekszosci drog, ktorymi jezdze fotoradary sa ladnie oznaczone lub inni kierowcy znajacy lokalizacje zwalniaja wiec z tym problemow nie mam. W zeszlym tygodniu o 2 nad ranem wracajac do domku drogowka zlapala mnie na swiecacy patyczek. Radar mial wazna legalizacje (poprosilem - pokazali papiery, nr seryjny tez sie zgadzal) wiec mandat przyjalem. Kilkaset zlotych w plecy i 8 pkt. W sumie to bylo mi nawet wstyd, bo zwykle jezdze nie wiecej niz 10 km/godz. ponad limit.
Cytat:
Zamieszczone przez Tom_s
A gdyby tak miec podgrzewana tablice rejestracyjna? ;)