Pewnie i tak kupisz. Znam to z autopsji :) Tylko się potem nie zdziw, że od samej L-ki fotki się nie poprawią dużo.
W 350 zamieniłem kita na 17-40 i byłem zadowolony. Kawał obiektywu. A ostatnio na forum można używkę wyrwać bez obawy o wtopę :)
Wersja do druku
Pewnie i tak kupisz. Znam to z autopsji :) Tylko się potem nie zdziw, że od samej L-ki fotki się nie poprawią dużo.
W 350 zamieniłem kita na 17-40 i byłem zadowolony. Kawał obiektywu. A ostatnio na forum można używkę wyrwać bez obawy o wtopę :)
17-40 to była moja pierwsza elka. Po pół roku użytkowania sprzedałem i kupiłem 17-55 2.8 IS bo jaśniejsze, dłuższe i ze stabilizacją. Elka fajniej zbudowana, 17-55 bardziej uniwersalny. I tyle.
Od kiedy je kupiłem, mam podpiete przez 90% czasu.
no własnie ja tez do niej sie przymierzam, jako zamiennik kita, bo z tamronem to nie wiadomo. za tydzien będe testował 17-50 wiec sie wtedy dokładnie wyjasni czy będę musiał jeszcze troszke dozbierać do "L-ki". podejrzewam że raczej tak :)
Miałem to szkiełko na cropie i pod FF. Na 5D to poprostu bajka. bardzo lubie to szkło. Na crpie bardzo przyzwoity w calym obszarze, ja jednak wolalem pod cropa Tamrona 17-50/2.8. Ciekawsze zakres i jasniejszy, ale trzeba wybrac dobry egzemplarz.