Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziejCytat:
Zamieszczone przez mmsza
dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
Takze chyba ~500-750 na tydzien to maks.
Czyli 4-6GB gdzies tak tygodniowo...
Wersja do druku
Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziejCytat:
Zamieszczone przez mmsza
dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
Takze chyba ~500-750 na tydzien to maks.
Czyli 4-6GB gdzies tak tygodniowo...
No tak i tu cały czar pryska. Jak fociłem na kliszy to wywoływałem dopiero po powrocie i była niezła radocha. Teraz zdjęcia oglądasz wieczorkiem w hotelu, a po powrocie już tylko smętna obróbka.Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Niestety narazie czeka mnie to samo, bo jadę na 2 tygodnie do Cro i niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup ImageTank'a, więc biorę lapsa.
PS
Może uda mi się zgrywać po omacku? ;)
Rok temu w Toskanii zrobilem 1650 zdjec (Piza, Florencja, Arezzo, Peruggia, Siena, Ambra, Livorno itd.). Tam jest co pstrykac i nigdy zapasu nie bedzie zbyt wiele. Bylem w kafejce internetowej w Arezzo i nie zauwazylem zeby ich komputery byly wyposaznone w CD-ROM to tym bardziej moze byc problem z DVD. Ja bym sie zaopatrzyl w jakis Data Bank i po klopocie. Wlochy czy Francja to bardzo fotogeniczne miejsca. W Pizie np. robiac ze statywu mam 55 zdjec. A to miasto to praktycznie tylko Piazza del Toro z tym bublem budowlanym...
Ja w ciągu jednodniowej wycieczki moge pstryknać 300 zdjeć. A ile z tego bedzie do "zatrzymania" to okazuje sie dopiero w domu.
A kart pamięci nigdy za duzo...jak masz od kogo to pozycz ile wlezie do plecaka najwyzej zostaną puste. Jak bedziesz miał za mało to nie dokupisz jak to było z tradycyjnym filmem.
Myslę,ze najlepszym rozwiązaniem jest DataBank...sam się kiedyś zaopatrzę.
Ale jakis czytnik kart weź, moze w jakims hotelu bedzie mozna podłączyc i zgrać na płytkę.
Pozostaje jeszcze upchnąć troszkę na jakis serwer FTP (jeśli masz dostęp) albo w najgorszym razie na darmowe 1GB konto poczty elektronicznej.A jak założysz kilka to tylko pozostaje Ci usmiechnąć się do Pani w hotelu o wskazanie komputera :)
Tylko czy bedziesz miał dostep do peceta to okaże się w miejscach w których bedziesz przebywał.
wlasnie - wiem, ze wyjezdzales - gdzie mozna obejrzec efekty tych 10 rolek?Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Nie wiem, nigdy nie musialem czegos takiego robic. BTW jak juz bedziesz przegrywac to upewnij sie ze przegrales !! Kolejna sprawa, rob 2 kopie, plyty sa tanie, malo miejsca zabieraja, a moga Cie uratowac... A moze jakis databank ??Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
no i teraz sie zastanawiam czy na 12 dni we wloszech dokupic do posiadanego 1gb ultra, 2gb zwyklego sandiska czy 1 gb ultrasa
Wlochy to generalnie cywilizowany kraj - kafejki interentowe z nagrywaka sa latwo dostepne (w plytki CD proponuje sie zaopatrzec przed wyjazdem) - niemniej jednak warto fakt ten jeszcze sprawdzic. wiec moze nic nie dokupowac?Cytat:
Zamieszczone przez srad
W kwietniu spędziłem 5 dni w Rzymie i przywiozłem jedynie około 300 zdjęć (1gb wystarczył). Po pierwszym dniu zdałem sobie sprawę, że w zasadzie w większości zwiedzanych miejsc należałoby stanąć i pstrykać wszystko dookoła więc robiłem tak jak wspomniał wyżej Vitez "patrzeć, nie pstrykać" :)
gawryl, u mnie na scianie.. ? ;)
po to przeciez robilem slajdy...