Zestaw 1 bez wyrazu i nie wiadomo o co chodzi
Zestaw 2 lepszy, z niego ciekawa fotka 2a z flaga i mała dziewczynka j najlepsza z niego 3ia- ciekawa, 1a słaba
Wersja do druku
Zestaw 1 bez wyrazu i nie wiadomo o co chodzi
Zestaw 2 lepszy, z niego ciekawa fotka 2a z flaga i mała dziewczynka j najlepsza z niego 3ia- ciekawa, 1a słaba
Mnie się znacznie bardziej podoba zestaw 2. Uważam że jest świetny ale to pewnie powód moich małych umiejętności. W zestawie numer 1 wydaje mi się ze wdarła się nutka chaosu co by odzwierciedlało ówczesną sytuacje wewnątrz państwa xD
1. Szyja mnie boli od tych kadrów.. I tak jak pisał Mac - trochę to wszystko bez ładu.
2. Właściwie jak amator nie umiem się do niczego przyczepić. Fajna reporterka - "11 listopada dla ludzi", a nie uroczycho i składanie wieńców. Wybrałem 2.
Pierwszy zestaw bardzo słaby. Chaotyczne zdjęcia, które na siłę mają tworzyć reportaż. Drugi natomiast dużo lepszy. Widać przynajmniej jakiś zamysł.
Zdecydowanie zagłosowałem na zestaw nr.2. Lubię takie subiektywne podejście do tematów oficjalnych. Dobra robota :) . Od oficjalnego marszu żołnierzy, przez cywilnych uczestników za flagą na zmęczonych i znudzonych trochę starszych osobach kończąc.
Zdecydowanie drugi zestaw, zwłaszcza zdjęcie z siedzącymi na ławce
A według mnie pierwszy zestaw nie jest taki zły :]
Chociaż głosowałem na drugi, bo takie podejście do tematu jest mi bliższe.
mnie wkurza troche ta zółta kolorystyka w 2. zestawie.. ale mimo to zdjęcia z niego są lepsze, tworzą reportaż...
A ja nie widzę myśli przewodniej w żadnym zestawie pomimo tego, że MacGyver wytłumaczył co i jak w drugim zestawie to moim zdaniem zdjęcia tego nie bronią. E obu przypadkach to nie jest mini reportaż tylko trzy mniej lub bardziej przypadkowo dobrane zdjęcia. Pewnie najlepsze trzy ze zrobionych 11 listopada przez każdego z autorów - tylko, że to trochę za mało wspólnego. Do tego forma w obu przypadkach też słaba (kadry, kolorystyka, kontrasty, everything ...). Przy czym oczywiście dodaję, że się nie znam, żeby nie było.
Hi...
To ja też dorzucę swoje 3 grosze -
#1 nie podoba mi się maniera kadrowania. Jednakże widzę tu pewną ideę. Skrót tego co jest na każdej uroczystości (pewna umowność pierwszego ujęcia, drugie bardziej dokumentalne i trzecie pokazujące widzów schowanych za flagą, i ta postać z lewej - (ni to w geście pompatycznym - ni to cyrkowym).
#2 Powiem szczerze - moim zdaniem zdjęcia lepsze niż w pierwszym, ale gdyby nie pierwsze ujęcie to mozna by pozostałe 2 przypisać do praktycznie dowolnego świeta narodowego. Same 2 i 3 "grają" osobno. Całość jednak do mnie nie przemówiła.
Kwiatek...