Wsadźmy wszytko z 1ds to pudła 350D. hehe
Wersja do druku
Wsadźmy wszytko z 1ds to pudła 350D. hehe
no i nowe zawiasy do lustra trzeba założyć bo przy tej prędkości kl/s to sie mechanizm rozleci zaraz po naciśnięciu spustu......ale reszta powinna być OK:)
Teoretycznie powinien pod soft podpasować lcd z 400d - mniejszy ale lepszy do użytku.
Jak będą to robić to ja chętnie im oddam moja 40 -tkę
Nie wiem co wy chcecie od LCD w 40D, duży, ładny i widać więcej niż w 30D. Jak Wam brakuje rozdzielczości to zabierajcie ze sobą telewizor lub ekran 42 calowy LCD. Nie ma się co masturbować przy fotach tylko robić następne. :)
Za wyświetlacz w 40D Canon powinien dostać złotą malinę - czy jak się to tam nazywa. Według mnie nic więcej nie widać niż w 30D - jest wręcz gorzej, bo jest gorszy kontrast. Szczególnie w silnym świetle. I tu nie chodzi o masturacje - używajmy może racjonalnych argumentów, a nie jakichś wytrychów. Skoro jest ten wyświetlacz to niech on będzie w pełni funkcjonalny.
Pokazuje przepalenia na pełnym obrazie i to wystarcza. Kiedyś na tylnej ściance body nie było nic, czasami zdarzył się datownik, a jakie zdjęcia wychodziły.
Jeśli konkurencja produkuje coś lepszego to może trzeba się przesiąść i problemy znikną.
Wracając do tematu, to proponuję zatelefonować do super profesjonalnego serwisu i zapytać czy podmienią LCD 40D na 50D, podejrzewam że nawet śwież pracownik serwisu zostanie rozbawiony do łez.