Zamieszczone przez
misiex
Pozwolicie ze wtrace swoje trzy grosze :)
Taka produkcje albumow juz dawno zaczalem z tym ze w wydaniu znanym wielu osobom chocby z targow w lodzi.Tak mocno rozpisujecie sie esli chodzi o wydruki.Ja tylko zapytam jak w cmyku nawet z "lajtami" osiagniecie kolorystyke sRGB na kalibrowanym prakycznie przed kazda robota labie.A co do ceny i jakosci odbitek to domawiajac sie z dobrymi labami (na sam pierw sprawdzonymi) przy odpowiedniej ilosci fotek miesiecznie
mozna wynegocjowac bardzo dobre ceny za odbitki z rolki 305 np na portrze.Jesli macie z tym problemy chetnie moge wam takie odbitki pomoc drukowac.Jescze na koniec kwestia pieknych efektow na kredzie lub podobnych powierzchniach, to wyglada bardziej jak drogi miesiecznik lub kwartalna ofertowka hurtowni spozywczej ;).Ja printowane na minilabie foty uzywam do fotoksiazek na poczatku byly tak jak opisaliscie sami proby na roznych alternatywnych materialach jednak co naswietlenie to naswietlenie
mam zawsze ta sama powtarzalnosc i basta.A kasiazka ktora sprzedaje poprostu wyglada i nie powstydzilby sie jej zaden z Was obywatele.
Tymbardziej ze owe albumy maja byc pamiatka a nie substytutem dazacym do jak najtanszej produkcji na ktorej zaoszcedzicie 50 zlotych....
Reszte pozostawiam do Waszych refleksji...jesli kogos zbulserwowalem lub zainteresowalem chetnie o tym przecytam.
Pozdrawiam