1. Wszedlem na Twoja stronke i nie wiem, czeny tych lepszych tutay nie dales ;)
2. Mozesz dac wieksza wersje tego wypadku - co jest w gazecie, a nie ma go tutay.
Wersja do druku
1. Wszedlem na Twoja stronke i nie wiem, czeny tych lepszych tutay nie dales ;)
2. Mozesz dac wieksza wersje tego wypadku - co jest w gazecie, a nie ma go tutay.
Jak na swiatlo ktorego miales az za dosc to zdjecia bardzo marne! zachwyt moze byc jedynie u osob ktore nie maja doczynienia z fotografowaniem tej dyscypliny! Nie przygladalem sie dokladnie czy zdjecia pochodza z jednego spotkania czy moze jest to zlepek kilku imprez. To ze sie nie przygladalem to zly znak! znaczy ze ani jedno uejcie mnie nie porwalo. Kolega oceniajacy nieco krytycznie ma sporo racji.
Ja nie bede ocenial bo o to nie prosiles coz jestes powiedzmy na poczatku drogi wszystko przed toba. Naucz sie czerpac nauke z konstuktywnej krytyki a pewnie keidys jelsi po paru latach spedzonych na stadionach nie zabraknie Ci zapalu do tej jakze innej i pieknej dyscypliny moze cos z tego byc!
pamietaj kazdemu na poczatku wydaje sie ze robi najlepsze zdjecia na swiecie! popatrz na te same zdjecia ktore teraz pokazales za rok o tej samej porze i ocen je sam. Mozesz nawet pochwalic sie ta samoocena z kolegami z CB bedzie to zapewne dobra lekcja. Jesli w przyszlym roku ocenisz zdjecia tak jak sie tego spodziewam to znaczy ze sie rozwijasz ejlsi jednak nadal przeswiadczony bedziesz w hura optymizmie to zank ze powinienes realizowac sie troszke w innej dziedzinie fotografii.
DonBolano : oto fotka, a na You Tube masz więcej klatek z tego
Mientowy : bez komentarza
jak bez komentarza jak w prywatnej korepsondencji mnie obrazasz! Prosisz o rady potem ciskasz sie jak urazony dzieciak.
ok ja sie myle Twoje zdjecia sa najlepsze slij je na konkursy i wygrywaj nagrody! Zacznij jezdzic po swiecie zarabiaj na fotografii zuzla! Pewnie Mike Patrick juz sprzedaje swoj sprzet bo martwi sie ze zabierzesz mu chleb!
Również bez komentarza.
weź chłopie bo twoje "bez komentarza" robi z ciebie zapłakanego bachora byś sie wytłumaczył jak facet bo kolega dobrze pisze chce pomóc a ty nic....
wystawiłes zdjecia to musisz liczyć się z krytyką.....
moze facet zna się lepiej i wie co mówi a nie musisz obrażać go na PW pisz tutaj chętnie poczytamy jak to wygląda z twojej strony
Po prostu nie mam ochoty wdawać się w jałowe polemiki. Mam do tego całe szczęście prawo. Dlaczego nie mam ochoty wdawać się w takie jałowe polemiki ? Żeby ocenić cudze zdjęcie wypada wiedzieć w jakich warunkach zostało zrobione. Dopiero kiedy to wiesz możesz zacząć konstruktywnie krytykować. Przeczytałem dokładnie dwa krytyczne wpisy i nie zobaczyłem w nich ani konkretnych uwag, ani też rad jak na przyszłość się z czymś uporać.
pawelloon skrytykował fakt, że zamieściłem sylwetkę pojedynczego żużlowca. Wszedłem więc na stronę pawelloona a tam ... cała masa pojedynczych sylwetek żużlowców. I co ja mam myśleć o takiej osobie, która zarzuca mi jakiś błąd, a sama z lubością robi takie zdjęcia ? Jeżeli dla kogoś fruwający motor czy tryskający spod kół "żużel" to zbyt mało dynamiczne zdjęcia to również dość trudno mi podjąć rozmowę z taką osobą. Widocznie tak różne są w naszych słownikach terminy "dynamiczny", że rozmowa sensu nie ma - i stąd wolę napisać "bez komentarza".
Mientowy pisze, że miałem aż dość światła ... podczas, gdy światło było kiepskie. Gdyby zapytał jakie były warunki może skrytykowałby z sensem, a tak ocenił jako dobre światło zachodzącego słońca, które było już nisko popołudniem i świecąc zza zawodników rozjaśniało kurz myląc AF.
Jak mam odnieść się do wypowiedzi typu "zdjecia bardzo marne". Czy to jest konstruktywna krytyka zawodowca ?
Jak rozumiem kogoś zabolało chyba, że wkleiłem coś z jego podwórka, a na dodatek nie padłem na kolana na widok mistrzów. Z pewnością zabolało to, że kilku osobom spodobały się zdjęcia. Nie uważam, że pozjadałem wszystkie rozumy, nie uważam, że robię genialne zdjęcia. Wiem co jest moją bolączką, wiem, że trzeba jeszcze trochę się uczyć, ale niekonstruktywna krytyka podszyta - ba, mówiąca niewybredną aluzją "chłopczyku gówno robisz, ale ucz się" - nie jest jest treścią do jakiej chciałem się odnosić. Stąd "bez komentarza".
adino - nie chcąc pisać tego wszystkiego co właśnie napisałem teraz wolałem pisać "bez komentarza". Po prostu nie miałem ochoty zaczynać rozmowy z kimś kto już w pierwszym swoim wpisie więcej wylewa jadu i występuje do mnie z pozycji genialnego mistrza zamiast skupić się na ewentualnym problemie zdjęcia. Swoją drogą zerknij na swoją wypowiedź - fakt, że korzystam z prawa do niepodejmowania z kimś przepychanki nazywasz byciem "zapłakanym bachorem" ? Sugerujesz, że brak mi męskiej dojrzałości, bo nie rozdziawiłem przed kimś na forum szczęki ?
I to tyle... zostawiam pole do popisu dla mistrzów i ich towarzystwa wzajemnej adoracji, którzy zapewne przeinaczą połowę mojej wypowiedzi, żeby móc pisać i pisać, i pisać...
Masz rację, że zdjęcie jest dobre albo nie. Jednak jeżeli ktoś chce konstruktywnie je ocenić, poradzić, wypowiedzieć się o tym co zostało źle zrobione a co dobrze wypada żeby wiedział jak powstało i w jakich warunkach. Pisałem o tym we wcześniejszym wpisie. Człowiek chcący uchodzić za mistrza poucza, że mimo dobrego światła ... a tam światło było raczej nieciekawe.
Na początku chciałbym powiedzieć, że z żużlem miałem tyle do czynienia, co nic. Słyszałem czasem brzęczenia silników, jak mieszkałem na wrocławskim Sępolnie :)
O ile zdjęcia z wypadków przedstawiają cały dramatyzm zamrożony w kadrze, o tyle sylwetki przejeżdżających zawodników, dla przykładu nr 3, mogłyby być zrobione z nieco dłuższym czasem tak, aby panoramując pokazać ich ruch.
Takie tam moje 0,03 zł :)