No jeśli 24 II* pracuje pod światło tak jak 14II (imho lepiej, bo nowsze) to już możesz zrobić preorder.
* - czas chyba najwyższy pomijać napis L - Canon wyraźnie daje sygnał jak głęboko ma segment pomiędzy kitem a czerwonym ringiem.
Wersja do druku
jakieś 3 miesiące temu pisałem, że wyjdzie to szkiełko. głównie dlatego, że mam takie szczęście, że jak kupie szkiełko to wychodzi jego nowsza wersja. tak samo miałem z 16-35.
w każdym razie obecna cena, która spadnie o dwie stówki zielonych pewnie nie zachęci mnie do zmiany na nowszą wersję, jeżeli zmiany były tak nieduże jak w przypadku 16-35.
przy okazji - w końcu to szkło ma nową chropowatą powierzchnię:)
Kurcze ja tez liczylem na inne szkielko :(
Moze jeszcze na Photokinie cos pokaza ?!
Bo jak nei to trzeba bedzie kupic 16-35II bo walsnie 17-40 sprzedalem.
Mi sie marzy taki 15-50 L f/2.8 :)
W sumei podsumowujac premiery trzeba napisac ze jest jak zwykle: chyba kazdy sie zawiodl i to bardzo.
Z MTFów wychodzi że poprawili ostrość i kontrast, chociaż w narożnikach dalej mydełko. Ciekawe co zrobili z winietką 4EV :D
Kurczę, chyba będą jeszcze jakieś inne szkła ?
Juz sie balem, ze bedzie trzeba starej wersji uzywac na matrycy 20 Mp, co by oczywiscie skutkowalo haniebnym mydlem. Wersja II bedzie dobra do co najmniej 30 Mp, a potem bedzie wymagana wersja III z rownie dramatycznym wzrostem rozdzielczosci.
Jak to dobrze ze Canon nadaza za gestoscia matryc i zeby dogodzic uzytkownikom wyostrza rytmicznie szklo w miare wzrostu megapikseli.
Bardzo trafny sarkazm :)
Nic, tylko czekamy na nowe wersje całej pozostałej szklarni, no bo czego będziemy używać do tego marka II ? :)
A ja kupię mkI za grosze, jak ktoś wywala to zapraszam:)