Fajerwerki jako takie, zawsze wyjda ladnie, chocbys tym aparatem pomachal ;) ale jezeli w tle jest jakis budynek/drzewo/etc to niestety bardzo to razi :/ Statywik dobra sprawa do takich zabaw :twisted:
Wersja do druku
Fajerwerki jako takie, zawsze wyjda ladnie, chocbys tym aparatem pomachal ;) ale jezeli w tle jest jakis budynek/drzewo/etc to niestety bardzo to razi :/ Statywik dobra sprawa do takich zabaw :twisted:
A nawet wystarczy rzucic kurtke na ziemie/lawke/ulice, wycelowac i odpalic z samowyzwalaczem 8)Cytat:
Zamieszczone przez Falcon
ale zauważyliście że ognie są nie ruszone, a budynki są bardziej blurowane niż poruszone.
Zdaje się, że to efekt programu FireWorks.
Ja tam zauwazylem ze budynki i fajerwerki sa bardziej poruszone niz zblurowane , ale skoro tak sobie chcesz tlumaczyc :roll: :twisted: .Cytat:
Zamieszczone przez marcinm
ok, moderator wie lepiej
Nie. Nie chce cie do niczego przekonywac, podkreslilem tylko swoje subiektywne zdanie 8) .Cytat:
Zamieszczone przez marcinm
Ty zdecyduj czy nastepnym razem uzyjesz statywu.
Jutro jade na pokaz ogni sztucznych do Ogrodzienca. W zwiazku z tym mam pytanie bo nie focilem tego tematu jeszcze nigdy. czy oprocz wspomnianego w tym watku f8 i 15s + reka na obiektywie cos jeszcze polecacie? Bardzo bym prosil o jeszcze jakies rady i propozycje ustawien.
Uprzedzajac mogace sie pojawic odpowiedzi - statyw mam ;)
Wezyka nie mam :(
Zeby nie bylo ze nie szukalem po necie porad. Szukalem i sie czegos dowiedzialem. Ale prosze o Wasze subiektywne porady - przetestowane w praktyce.
Bez lampy blyskowej :mrgreen: ;)Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
MF na nieskonczonosc, RAW (AWB), iso100.
Sek w tym ze bede robil na tle zamku. Czy ustawic nieskonczonosc, czy na zamaek Af czy na pierwsze fajerwerki? W roznych poradach roznie polecaja. nie chce zepsuc calkiem pierwszej takiej sesji.
Jak ustawic zeby zamek wyszedl ostro i nie przepalony? pewnie bedzie oswietlony reflektorami :]
Ustaw na co chcesz, a dokladniej: ustaw ostrosc (MANUALNIE, nie AF :roll: ) na to co chcesz fotografowac, lub co chcesz by bylo ostre na twoim zdjeciu. Wyobraz sobie zdjecie jak ma wygladac po zrobieniu i sproboj sobie ustawic aparat przed zrobieniem by wyszlo zgodnie z twoimi wyobrazeniami.Cytat:
Zamieszczone przez santiblue