to mnie zaskoczyles ta funkcja. powiedz jak ona sie nazywa i gdzie jest (w 5d) bo nie moge znalesc. albo jestem wyjatkowo uparty na jej znalezienie...
Wersja do druku
Dzięki serdeczne koledzy!.
Te Eneloopy to chodzi o Sanyo tak sądzę. Znalazłem zestaw 4*2000 mAh z ładowarką w zestawie za 80 zł. To będzie ok? Bo pisaliście o ogniwach 2800 mAh.
Do tej lampy wchodzą 4 baterie??
Pozdro.
PS. Czy wystarczy 430EX zamiast tej 580EX. Mam body 350D z Gripem. Może ta 580EX jest zbyt ogromniasta na to body i np. widełki odpadną ;)
Sorki,ale tu muszę ładnie przeprosić za wprowadzenie w bład ,[co niniejszym czynię. ]:oops:Przepraszam to nie jest tak jak pisałem.Coś misię pozajączkowało.W Cfn 5d nie ma takej opcji.[To tak jest jak się pisze z głowy czyli z niczego.] Jest taka funkcja w 580 EX . Cfn 07 przełącza zasilanie kondensatora i oddzielnie sterowania lampą ale dotyczy to nie akumulatora w body tylko zasilania zewn.lampy.Też fajnie ale inaczej.Pozostaje mieć nadzieję ze skoro tak ładnie to wymysliłem :oops: :mrgreen: to canon podchwyci i zrealizuje.Na przyszłośc obiecuję uważniej czytać co napisałem. :idea:Pozdrawiam .
tak - 4 sztuki
Osobiście używam 2 zestawów energizer 2800 i zawsze starczają - ale żelazną zasadą jest - ile nie miałbys aku jeden komplet 4 bateryjek alkalicznych za 4 zł paczka wrzucam do torby - raz mi się zdarzyło że mi aku w body padło - musiałem do koszyka wrzucic 8 ogniw i do lampy 4 - także rezerwa sie przydała
Ja używam takich akumlatorków http://www.allegro.pl/item419855069_...0mah_g_ce.html
Sądzę że większość obecnych aku powyżej pewnego progu cenowego i marki powinna sprostać zadaniu. Ja mam lampę 430EX i na jednym ładowaniu robę ok 700 zdjec w tym ok 80% z lampą.
By nowego tematu nie zakładać - mógłby mi ktoś posiadający lampę 580ex II podać oznaczenie małej, czarnej gumki mającej uszczelniać sanki? W instrukcji słowa na ten temat nie ma ale może na niej będzie coś nadrukowane.
Nic na niej nie ma :(
Dzięki - w takim razie pewnie na załatwienie zamiennika z canon polska nie ma co liczyć, mówi się trudno ;)