A proszę Cię bardzo :)
1. 85mm f/2 1/640s iso 400
2. 50mm f/2 1/640s iso 400
3. 50mm f/2.2 1/1600s iso 100
4. 85mmm f/2.2 1/800s iso 100
Wersja do druku
A proszę Cię bardzo :)
1. 85mm f/2 1/640s iso 400
2. 50mm f/2 1/640s iso 400
3. 50mm f/2.2 1/1600s iso 100
4. 85mmm f/2.2 1/800s iso 100
Jak na pierwsze kroki to co najmniej poprawnie a nawet bdb. Do tego piękna modelka jeszcze podnosi atrakcyjność zdjęć. Nie powinieneś mieć oporów przed następnymi namowami ;) .
Po przysłodzeniu kilka przyczepień:
- modelka ogólnie może troszkę pobawić się mimiką bo prędzej czy później ten nie-wiadomo-czy-niepewny półuśmiech by się oglądającym znudził (którzy to oglądający pewnie na innych walorach na razie się skupili :twisted: ).
Rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj. Niech sie uśmiechnie, szerzej, lżej, niech zrobi poważną minę, zmarszczy brwi, przekrzywi głowę, spojrzy spod grzywki albo na wprost, przykomplementuj, sypnij dowcipem, obserwuj. Zrób setki zdjęć, niech się sama na nich obejrzy i skonsultujcie kiedy, z jaką miną najfajniej wychodzi.
- na 4 coś niedobrego na prawej krawędzi się dzieje... dość grubo uda wyszły. Raczej kwestia kadru i ułożenia niż obiektywu (85tka raczej nie ma beczki więc nie powinna wyginać na krawędziach, tym bardziej jeśli to był crop?).
wszystko na 5D a nogi na 4 wyszły normalnie. Po prostu dziewczyna na trochę grubsze uda i jest trochę szersza w biodrach.
Uważam że mogłeś ją ułożyć lepiej do tego zdjęcia, ale pewnie sama się układała podobnie jak sama sobie ustawiała miny.
Jeżeli modelka ma jakieś elementy urody niekoniecznie pozytywnie wyglądające na zdjęciu to rola raczej fotografa nie jej (chyba że trafisz na doskonale samą siebie znającą na zdjęciach modelkę) by próbować tego uniknąć. Albo może ci się to podobać lub możesz to inaczej widzieć/oceniać i nie próbować niczego unikać. Każdy jest inny i ma inne postrzeganie :) .
No ale jak tam uważasz... zrobiłeś kilka ładnych fotek, mogą być jeszcze lepsze, ale możesz i na tym poprzestać; na wszelką krytykę,rady i sugestie reagując "wg mnie jest OK/tak miało być" - twój wybór, twój gust, twoja samoocena :roll: .
Czwóreczka się bardzo podoba.
Marta marta grzechu warta ;)
3 źle skomponowana. Ja bym dal mniej od gory i przesunął leciutko w prawo, ale to moje "ale". 4 ładnie się prezentuje :)
widzę że mieszkańcy mojego miasta pozytywnie się bawią:) Marta laska co do tego nie ma co dyskutować zdjęcia jak najbardziej na +.
Panowie, ale oceniamy zdjęcia, a nie modelkę. :cool:
i tu się mylisz, aleks :)))) ładna modelka to połowa.... albo i 99% sukcesu:))) historia zna takie przypadki:)))
1,2,4 super. Bardzo miło się ogląda. Czy rzęsy podkreślałeś w programie graficznym? Jakoś tak wychodzą ze zdjęcia.