1,3,7 genialne
13 juz ocenilem na digart.pl - zbyt wysokie iso
Wersja do druku
1,3,7 genialne
13 juz ocenilem na digart.pl - zbyt wysokie iso
Piszesz, że zdjęcia z wymiany z Niemcami, podajesz miejsce i czas - Kolonia 2008, ale z serii zdjęć nic nie wynika, poza tym, w jakimś mieście żyją jacyś ludzie. Gdzie ta wymiana? Gdzie polskie i niemieckie? Gdzie Kolonia?
Wiem, że nie widać. Musisz mi zaufać na słowo, że to jest z Kolonii ;)
btw: jak oceniasz zdjęcia ?;>
Ja powiem tak - ogólnie jest całkiem fajnie, dobre kadry, momenty, ale mogło by być ciut jaśniej, oraz na 11-tym strasznie źle wygląda obróbka (rozjaśniane krawędzie).
Faktycznie czasami za ciemno. Ogólnie zdjęcia bardzo mi się podobają.
Wierzę, zam trochę Kolonię i widzę. Ale skoro zwracasz uwagę widza na Kolonię, warto było w tym zestawie pokazać ja choćby na jednym zdjęciu, w taki sposób, żeby widz miał trochę pojęcia jak to miasto wygląda. A jest dość charakterystyczne wszak! Podobnie warto było wydobyć klimat spotkania, pokazać Polaków i Niemców - wiem z doświadczenia, że nawet w sposobie ubierania są duże różnice, ale także w mimice, w wyrazie twarzy, sposobie bycia, nie mówiąc o urodzie i wyrazie polskich dziewczyn...
Są ciemne, jak już wiesz, tez to odbieram. Może przez to niosą mało reportażowej informacji? Bardzo mi się podoba Babcia na ostatnim, jako ironiczne podsumowanie całej akcji. I to 13. zdjęcie jako takie - też mi się najbardziej podoba z tego zestawu.Cytat:
btw: jak oceniasz zdjęcia ?;>
Czy gdyby wykasować tytuł byłoby wiadomo o co chodzi. Raczej nie. Brakuje uporządkowania zdjęć. Jak w opowiadaniu - wstęp, rozwinięcie i zakończenie.
Zacząłbym od umiejscowienia akcji - coś charakterystycznego w Kolonii a potem od ogółu do szczegółu.
Najbardziej przeszkadzają mi przewracające się budynki i brak koloru.
Najciekawsze z wszystkich - siódemka
pozdr
Tak jak poprzednicy, kompletny brak charakterystyki miejsca, nie wiadomo kto, po co, kiedy, gdzie...
No i straszliwie drażni mnie powtarzający się patent: 1/2 albo 1/3 kadru to narożnik budynku, a w pozostałej części jakiś człowiek. Jedna taka fotka może być ciekawa, 3 takie fotki w jednym reportażu to zachłyśnięcie się swoją oryginalnością.
Zdjęcie z babcią na końcu fajne
Klimatyczne te zdjecia, mnie sie podobaja:)
Na razie tylko jedna z części, kolejne będą się tworzyć. Czekajcie na sygnał ;)
Tymczasem (borem lasem) zapraszam do komentarzy, opinii i krytyki :)
Jedna z byłych więźniarek obozu koncentracyjnego Ravensbrück pokazuje pamiątki po tamtych wydarzeniach - numer obozowy odpruty z pasiaka, oraz malutki proporczyk, który z jednej strony ma znak harcerski, a z drugiej figurę Matki Boskiej.
Docelowo całość przybierze formę podcasta.
Pozdrawiam
PB