no to trzeba będzie w piątce stopke oskrobać z farby ;-)
Wersja do druku
Ja miałem jeden przypadek z 430tką. Niby wszystko ustawione ok. Sytuacja nerwowa więc przestałem ustawiać wszystko po raz "dziesiąty", schowałem lampę. Parę godzin później zapiąłem żeby sprawdzić jeszcze raz i od razu było ok.
możliwe że gdzieś lampą uderzyłeś kiedy była na body i teraz nie styka Ci przy lekkich przechyłach aparatu stopka. jak tak to koszt wymiany jakieś 200 PLN z tego co pamiętam.
dzis próbowałem i działa bez zarzutu... qrna najgorzej z tymi prądami bo ich nie widać...
rysiaczek najgorsze to że z tymi samymi bateriami potem działało i ładuja sie dzis na bc 700 równiutko;
Tomek, tdf: to mozliwe że cos nie styka, ale z 5d to nie dedykowane...??
schabu: sam żeś se chyba lampa przywalił;-) a tak naprawde to faktycznie mam wrazenie że coś nie styka, a napewno nie styknie mi na nową lampe w tym miesiącu
Marku,
Ja raz lekko przycisnalem do przodu cala lampa gdy byla w stopce i po temacie... wszystko pieknie chodzi. Wiem dedykowana, dedykowana ale ta szybkozloczka ma jakby krotsze piny wychodzace. Takie subiektywne spostrzezenie....Wiesz co najdziwniejsze ze w 20d bylo spoko tylko w 5D kulalo a jak zapialem do 40D i 1D3 no to buzka....pieknie chodzi i bezstresowo ...
Panowie a poza Zytnia 15 znacie jakies serwisy lamp ?? moja 580 zaczeła "pukać" aż wkońcu głośno pukła i juz się nie załączyła. Siadła płyta główna..... Zytnia jest droga, znacie jakieś inne punkty gdzie nogą naprawić ??
Bykowski - Warszawa - kom 601 331 848, zapytaj.
Ja znowu miałem problem z 5DI + 580EXII - a mianowicie zdazalo się ze zdjecia albo byly przepalone albo nie mozna bylo wywolac blysku - na lampie zamiast ETTL tylko TTL - lampa dobra wg. mnie przepiołem na 50D i działała bez zarzutu. Przeczyscilem styki na 5D i na razie działa - zastanawiam mnie tylko czy to wina styków, poluzowania lampy, czy problemów lampy lub body - aha i nic nie zmienialem w ustawieniach aparatu.
Ja mam obie 580 i jak z jedynką nigdy nie było problemów to z dwójką też tak mi się zdarzyło - lampa waliła pełnym błyskiem jakby ETTL nie działał - pomogło czyszczenie styków i na razie działa ok.