Ha! Dzięki, już wysyłam maila do Cichego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki wszystkim za pomoc!:-D
Pozdrawiam
Peter
Wersja do druku
Ha! Dzięki, już wysyłam maila do Cichego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki wszystkim za pomoc!:-D
Pozdrawiam
Peter
Z 40D ostrzy szybciej ;). Większych różnic w obrazie nie zauważyłem. Ale wolę to szkło podpięte do 350D.
ja tak samo jak Kolekcjoner. nie wiem czemu ale jakieś ładniejsze fotki na 350D to szkło tobi - mam obie puszki i to szkiełko więc mam porównanie.. generalnie fajny zestaw.. zwłaszcza jako nastepne szkło zamiast kita.. nawet AF w 350 robi się jakiś taki lepszy ;)
Ang. znaczenie słowa kit jest mi znane :). Żeby być dokładnym przez słowo kit należy rozumieć zestaw czyli aparat z obiektywem a nie tylko obiektyw. Błędem jest nazywanie samego szkła kitem - jest to element kitu :). Może źle się wyraziłem podając wcześniej definicję. Chodzi o to, że nikt szkła 24-105 nie daje z aparatem za przysłowiową złotówkę ale trzeba za niego słono zapłacić. Faktem jest, że w zestawieniu z 5D daje on świetną jakość, zakres, do pełni szczęścia brakuje tylko f2.8 :).
ale faktem tez jest ze jakbysmy chcieli kupic oddzielnie 5d i 24-105 to by wyszlo duzo drozej, przynajmniej w usa.... a kit to po prostu zestaw....
ja ostatnio robiłem na zestawie 350d + 24-105 4L IS i opędziłem niemal cały ślub. Jestem z tego zestawu bardzo zadowolony, choć ideałem byłoby szkło z tym zakresem i stabilizacją, ale ze światłem 2.8, bo 4 to czasami jest zbyt ciemne i za mało rozmywa tło.
Widzę że temat nadal aktualny, więc zadam jeszcze 2 pytania:)
1.Jak to szkło radzi sobie w plenerze? (pejzaż, zbliżenia np.owadów i innych robali...)
2.Brak 2,8 przy słabym świetle może przeszkadzać np. na koncercie. Ale czy stabilizacja nie rekompensuje braku tej przesłony?
Pozdr.