-
Ja jadę na MBP z 2GB RAM i chula aż miło. Co prawda PS nie używam, ale używam Aperture 2 i działa bez zarzutów z RAW-ami wielkości 12/13MB. Tak, że z tą ilością pamięci nie przesadzałbym. No chyba, że 0.5K w tą czy w tamtą nie ma znaczenia, wtedy brać ile wlezie:-)
-
2GB do użytku amatorskiego starcza spokojnie, sam mam 2.5GB i wszystko śmiga aż miło ;)
-
allgsm.pl, jesli mozesz dolozyc troszke kasy to wez juz cos na Intelu. Sam mam G5 1.8 2GB 20" i smiga bardzo fajnie, ale zdaje sobie sprawe, ze jego dni sa juz policzone :cry:
-
Co do RAMu to nie przesadzajmy. Do dziś mam w PC z 1GB i śmigam w PS plakaty B2@300dpi. :D RAWy / TIFy też spokojnie mogę wywoływać, chociaż kilku zdjęć na raz w tle nie trzymam, stąd może nie odczuwam wielkiego braku RAMu.
Co do tematu wątku, może kupić jakiegoś MacBooka i podpiąć go do monitora (o ile masz sensowny)? Sam ostatnio kupiłem MacBooka i czekam na prejściówkę miniDVI -> DVI. Podepnę do 24" i zobaczymy jak będzie śmigać. :) Na 13,3" troszkę ciężko pracuje się ze zdjęciami.
Generalnie... MacBooka mam od niedawna ale widzę że to jest to!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A... jeszcze jedno. Testuję Aperture. Ja czegoś w nim nie widzę czy najzwyczajniej w świecie Aperture nie dorasta Lightroomowi do pięt? Przepraszam za mały OT. :)