Mi w tym aparacie najbardziej podoba sie taki potezny obiektyw a w srodku taka mała soczeweczka no i przy takiej soczewce maja 2,8 swiatelko hmmm technika idzie do przodu , teraz czekam na chnskie tele tak ok 1000mm/2,8 ale rozmiarow 50/1,8
Wersja do druku
Mi w tym aparacie najbardziej podoba sie taki potezny obiektyw a w srodku taka mała soczeweczka no i przy takiej soczewce maja 2,8 swiatelko hmmm technika idzie do przodu , teraz czekam na chnskie tele tak ok 1000mm/2,8 ale rozmiarow 50/1,8
Taka mała soczewka może dawać swiatło 2.8 pod warunkiem że matryca też jest odpowiednio mniejsza.
Co do pozytywnych komentarzy: Takie coś kupują ludzie KOMPLETNIE nie znający sie na rzeczy. Nie widzą ze coś jest nie teges.
Tak samo sobie pomyślałem, ale już mi sił nie starczyło żeby to pisać ;-)
Miałem w swoim życiu krótki epizod i sprzedawałem aparaty w fotolabie, jakie ja badziewne aparaty musiałem wciskać z uśmiechem na twarzy, a jacy klienci zadowoleni byli ;-) Ale dopada to wszystkich, mój kuzyn wybitny elektronik w przeszłości sam bawił się w ciemni i jemu też nie przetłumaczysz, że wraz ze wzrostem Mpiksli wcale nie musi iść wzrost jakości czy rozdzielczości, im więcej tym lepiej koniec kropka.
Więc moje 8Mp w 20D mogą się schować do 12Mp i to jeszcze Interpolowane w takim canomatiku... jestem zrozpaczony ;-)
Idę sobie podciąć żyły, nie mam już po co żyć ;-)
a najgłupszy w tym jest fakt, że te aparaty mają po 3-5Mpix, jest to interpolowane w górę do 8 czy nawet 12 Mpix, a potem bezmyślna masa wysyła to mailem.
Ostatnio myślałem, że mnie szlag trafi gdy od znajomych przyszły snapshoty przy grillu z kompakta w pełnej rozdziałce (coś rzędu 8Mpix).
Wg mnie jest to identyczny faux-pas jak sytuacja (prawdziwa!) gdy do szpitalnego laboratorium pacjent przyniósł do badań całą ilość porannego moczu w litrowym słoju :-)
Ty się ciesz że Ci tego w bmp nie przysłali... bo moja to tak potrafi ;-)
Pierwsze pytanie wujka jak sobie kupi nowego kompakta... ile masz piksli? Ja mówię 8 ... a widzisz a ja mam 10 a że interpolowane to nawet lepiej ;-) on nie wie co to znaczy ale pewnie to lepiej ;-)
Ja co jestem u mojej dziewczyny, zaczynam od masowego zmniejszania nowych fotek które się pojawiły na kompie, i co przychodzę jest tak samo... 100MB wolnego na C... i tu większy dysk nic nie pomoże ;-)
Bo.. nie ma takich pieniędzy których Twoja żona/dziewczyna nie potrafiła by wydać... nie ma takiego dysku którego one nie potrafiły by w parę dni zapełnić nowymi zdjęciami, muzyką i teledyskami :)
A oto siostra:
"Cztero funkcyjna lornetka cyfrowa. Ciche Fotografie/Kamera PC/Cyfrowe Nagranie Wideo/Lornetka. Zarejestruj wszystko z dalekiej odległość.
Ten produkt jest już popularny z powodu stałej wysokiej jakości i jest funkcjonalnym gadżetem.
Świetna nisko wyceniona cyfrowa lornetka z aparatem fotograficznym, doskonała dla osobistego użycia."
I nawet znalazł się jakiś chętny:)
Aż 9fps 640x480 ;-) nagrania wideo będą wspaniałe a wysoka jakość zadowoli najwybredniejszych użytkowników ;-)
jest jeszcze lepiej bo tam można sobie wybrać Biały BILANS :D
Wiecie co jest najgorsze? Na allegro ten produkt nie zrobi furory, ale właśnie na parkingach i owszem. A sprzedający będą żerować na ludziach staszych, którzy będą chcieli zrobić prezent wnuczkowi/wnuczce, bo to okazyjnie taki super hiper sprzęt.