Chłopczyk śliczny. Fotka, cóż...przepalenia w czerniach i bielach - zatracenie szczegółów. Namawiam do klikania wielokrotnego.
Ale to Twoja fotka, więc jak ci się podoba.
Wersja do druku
Chłopczyk śliczny. Fotka, cóż...przepalenia w czerniach i bielach - zatracenie szczegółów. Namawiam do klikania wielokrotnego.
Ale to Twoja fotka, więc jak ci się podoba.
Do wymądrzania się*zupełnie nie nadaje, jednak z tego, co zauważyłem, lepsze efekty daje robienie B&W na komputerze, z kolorowego zdjęcia (za pomocą Channel Mixer'a i innych tym podobnych narzędzi) niż po prostu desaturacja w puszce ;)
A sam portret mi się*podoba, fajnie zestawiony balonik (brak balonika?) ze smutną miną, zapewnie spowodowaną brakiem owego ;P
zgadzam się z Mellanem... przepalenia psują odbiór.
Ale kadr fajny, tylko szkoda uciętej prawej rączki.
Witam
Dawno nic nowego nie wstawiałem, choć za oknem zima to wybrałem sie do lasu a tu proszę skrzata spotkałem. Nawet dał sobie fotkę zrobić.
Podoba się?
Kolejne zdjęcie syna
No mi się nie podoba. Zdecydowanie.
Micles, dzięki za odpowiedź, ale miło będzie jak więcej napiszesz, bo samo słowo nie podoba mi się nie pomoze mi w analizie tego co źle. To tak jak bym ci teraz odpisał a mi się podoba zdecydowanie.
Napisz proszę co Twoim zdaniem warto poprawić.
Kadr, światło i obróbkę.
dzięki o to mi chodziło, dzięki wspólnej krytycę mogę się zastanowić nad tym zdjęciem. Myślę, że kadr i światło fakt mozna poparwiać a z obróbkąbędzie najtrudniej dlaczego:
1. każdy swoje zdjecie obrabia tak jak chcę lub tak ja ja kiepsko to zrobiłem lub wogóle :)
2. każdy ma inne kolory na monitorze i dlatego odbiór również będzie zależał od tego jak trafimy,
Dlatego uważam, że obróbka to trudny punkt do poprawy ale puki co kadr i światło to dla mnie ważniejszy cel do poprawy.
dziękuję za info.
Pipeta nigdy nie kłamie - na przykład lewa źrenica synka na poziomie jasności 5/255 - "trochę" za ciemno. Prawa już w miarę "czytelna", bo około 20/255.