Faktycznie.. :)
A ceny moze nie powalaja, ale ogolnie na tle pozostalych sklepow foto w PL sa dosc "uczciwe" :)
Wersja do druku
Ale cene za body 5D II maja zaj.....ą:)
Ceny są dla mnie OK. 24-70 za 3589 zł brutto z FV, a 70-200 f2.8IS za 5300 brutto z FV, wszystko z Canon Polska.
Co najważniejsze mają wszystko od ręki, choć zawsze warto upewnić się przez telefon:)
PS
Mógłbym prosić moderatora o połącznie z tym:
http://canon-board.info/showthread.p...ight=fotoforma
Nie działa mi wyszukiwarka, w kółko jakiś błąd $common coś tam i nie podpiąłem się do starego wątku:(
Dzięki!
Nie tylko Tobie: http://www.canon-board.info/showpost...0&postcount=69
Ja takze dokonałem zakupu w fotoforma , Canon 50D to moja nowa zabaweczka , dostałem w prezencie torbe Canona .Obsługa bardzo sympatyczna i co najwazniejsze wiedzą czym handlują . ps można sie "troszkę " tagowac (trzeba pytac o pana Rafała (hihi)). Sklep naprawde duzy i mają towar od ręki , tak przynajmniej mówili ale na pólkach L-ki stoją .
Witam ponownie (długa cisza =ciekawa podróż)
Kolejna(słuszna ) zmiana - 5D marek 2 oraz 35/1.4 i przesliczna 85/1,2(CUDO ,CUDO!!!) nabyłem ponownie w fotoformie .Sprzet od reki , mogłem spokojnie przetestowac kilka 85 .Nie będę się rozpisywał ale naprawde bardzo przyjemnie kupuje sie na Witosa . Ps dzięki za dobr ceny !:twisted:
Niestety nie mogę napisać pozytywnej opinii o tym sklepei. opisze po krótce:
1. godz. 10 wymiana informacji na gg potwierdzenie dostępności i ceny sprżetu.
2. godz. 12 musze zwolnić sie z pracy żeby przejechać przez całą warszawę do fotoformy wiec znając solidnośc sklepów w pl na wszelki wypadek dzwonię aby sie upewnić czy sprżęt aby napewno dla mnie czeka i jaką kwotę dokładnie podjąć z bankomatu bo UWAGA przy płatności kartą sklep fotoforma dolicza 3 % . czyli pierwszy zgrzyt ale ok. nie bądzmy drobiazgowi rozumiem sytuację. uprzedzam że bedę gdzieś tak w ciągu godziny max dwóch bo raz ze dziś przejechać przez warszawę to masakra a dwa że musze podjechać po drodze do bankomatu. oczywiście sklep ma moje dane i nr telefonu.
3. tłukę sie przez miasto jakąś godz. i mniej wiecej ok 13 jestem po odbioór sprzętu. i tu UWAGA
sprzęt dla Pana jest ale ceny nieaktualne i musi Pan dopłacić.:shock:
Podirytowany pytam o co chodzi bo specjalnie potwierdzałem wszystko telefonicznie i do tego mieli moj nr tel (oczywiście nikt nie zadał sobie trudu zadzwonić i poinformowac o problemie)
dodam że na moją propozycję załatwienia sprawy w trybie negocjacji Pan z obsługi nie poczuwał sie do jakiegokolwiek błędu i próby rozwiązania problemu.postawa typu "bierz albo spadaj"
Na koniec dodam że chodziło o zakupy wartości 12 K a sklep miał zarówno moje dane jak i numer telefonu.
Cóż . być może akurat mój niedoszły zakup w tym sklepie wyglądał tak nie inaczej ale skoro fotoforma taką postawę do klienta ma jeszcze przed transakcją to bałbym sie myśleć jaka bedzie postawa w razie jakichkolwiek kłopotów ze sprzętem. Kupuje całkiem sporo sprzętu foto od wielu lat i w wielu sklepach . Przyznam sie że z tak fatalną postawą sklepu spotykam sie po raz pierwszy.
kopię tego posta oczywiście wysyłam Pani Magdzie z CP ponieważ prosiła o przesyłanie przykładu nierzetelności serwisu/sprzedawców.
Współczuję.
BTW: jeśli chodzi o doliczenie prowizji za płatność kartą to jest to niezgodne z prawem więc .....
kolekcjoner . wiesz. ja to spoko. to nie ja straciłem dobrego klienta a pewnie i kilku kolejnych bo opinie w necie krąża szybko. natomiast do tej pory ogarnia mnie zdziwienie braku jakiegokolwiek samozachowawczego instynktu u sklepów. są do tego pewni że klienta można "olać" ze zatracili kompletnie kontrolę nad tym co robią.
co do karty i 3 % .hmm. zastanawiałem sie nad tym czy nie wejśc w to i przeprowadzić transakcję a mając na piśmie co i jak dośc swoich praw, ale....fotoforma to za mały sklep żeby zaawracac sobie tym głowę. mam nadzieję że rynek i klienci sami zweryfikują takie "sklepy". swoją drogą napis na witrynie tegoż sklepu "fotoforma for professionals" brzmi cokolwiek dziwnie w kontekscie zaiistniałej sytuacji. aha. mój cały post dotyczy oczywiście sklepu fotoforma w Warszawie i konkretnej transakcji