Galeria działa pod "innym" systemem. :)
Wersja do druku
Galeria działa pod "innym" systemem. :)
tak tylko sobie glosno myslalem ;-) (przerabialismy juz ten temat niedawno na przykladzie galerii rev'a )Cytat:
Zamieszczone przez Parteq
Dzieki, poczytalem, posprawdzam.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Co do fotografii i zasady stosowania 'mniejszych oczek w sitku' - mysle ze wlasnie za jakis czas, moze pol roku a moze wiecej, - bede mial na tyle doswiadczenia zeby juz nie meczyc wzroku i zastosowac 'tematyke grupowa' :?
Pozdrawiam,
Parteq
wiekszosc zdjec u ciebie jesli nie wszystkie wymagaja porzadnego przygotowania pod ekspozycje na www, od wypoziomowania, przez wyostrzenie az do odpowiedniej kompresji która nie pozjadała by detaliCytat:
Eh jak ja lubie takie komentarze, a moze cos wiecej ?
Chocby kilka slow w temacie kaszanki - bez pomocy bede dluzej bladzil.
IMHO w skrócie:
inny kadr 1,2, 4, 8, 9
korekta ekspozycji 4,5,6
wywal 3,7,10, 12
wszytskie za mocno skompresowane...
Cytat:
Zamieszczone przez rev
Z ciekawosci - jaki kadr zastosowalbys w 4 ?
Dlaczego wywalilbys 7, 10 i 12 ?
Dzieki za opinie
4 szerzej i w panoramęCytat:
Z ciekawosci - jaki kadr zastosowalbys w 4 ?
Dlaczego wywalilbys 7, 10 i 12 ?
reszta w tym stanie mi sie po prostu nie podoba
W zwiazku z wczorajszym wyjsciem pojawila sie moja pierwsza seria. Seria ktora pewnie bede z czasem rozbudowywal.
Dodatkowo stwierdzilem juz dobitnie - ze przygotowywanie zdjec pod www na ekranie lcd to zly pomysl. Zly zapewne w moim przypadku, kiedy ekran lcd ma juz 2 lata i chyba inaczej kontrastuje. Wkurza mnie to coraz bardziej, a tym bardziej fakt ze ponowna inwestycja w sprzet komputerowy wcale mi sie nie usmiecha. Kiedy za te same pieniadze mozna kupic swietne nowe szklo. Eh, ;(
Zapraszam, trzy pierwsze:
"Maski"
http://www.fotogalerie.pl/galeria/parteq5412
Pozdrawiam,
Parteq
Dlugo Ciebie nie bylo? Ktory praragraf KK?Cytat:
Zamieszczone przez Parteq
A LCd nie da sie cu Ciebie chocby troche wykalibrowac? Ustawieniami w monitorze, profilami kolorow itp?
O zdjeciach trudno cokolwiek powiedziec z tymi tycimiminiaturekami. Klikniecie w miniaturke nie prowadzi do wiekszego zdjecia!
Heh, musialem z 10 sek. pomyslec zanim zajarzylem.. pozno juz.Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Paragraf 88*
Niestety majstrowalem, wypala sie staruszek i tyle,Cytat:
A LCd nie da sie cu Ciebie chocby troche wykalibrowac? Ustawieniami w monitorze, profilami kolorow itp?
Cytat:
O zdjeciach trudno cokolwiek powiedziec z tymi tycimiminiaturekami. Klikniecie w miniaturke nie prowadzi do wiekszego zdjecia!
Hm..
Pod kazdym zdjeciem - w okolicach lewego dolnego rogu masz r. oryg.
Kliknij i po sprawie.
Pozdrawiam,
Parteq
* 'fotograficzny owsik w dupie'
LCD po 2 latach juz sie wypala? Dziwne, bardzo dziwne... Moj poprzedni monitorek (MAG) chodzil niemal non stop 3 lata i nic sie z nim w kwesti "wypalania" nie dzialo. Zreszta LCD nie maja luminoforu (jak CRT), ktory mialby sie wypalac. Albo cos nie tak z lampami podswietlajacymi LCD, albo 'elektronika' szwankuje.
Zdjecia ogladnalem w rozmiarach oryginlnych. Dwa pierwsze zdecydowanie mi sie podobaja. Trzecie moim zdaniem jest do wywalenia.