Jakość może się różnić, bo to inne matryce :). Właśnie "wnętrze" w tych aparatach nie jest identyczne.
Wersja do druku
Jakość może się różnić, bo to inne matryce :). Właśnie "wnętrze" w tych aparatach nie jest identyczne.
Nowy kit (z IS) jest całkiem niezły, zwłaszcza jak na swoją cenę. Nie należy go od razu dyskwalifikować.
Co do różnic w jakości zdjęć pomiędzy 40d a 450d, to może ona występować ze względu na różne matryce. W szczegóły nie wnikam, zbyt mało widziałem zdjęć z 450d.
Po pierwszysch testach jestem naprawdę mile zaskoczony. Apart robi b. ładne fotki, przede wszystkim swietny white balance i odwzorowanie kolorów. Naprawdę doskonale sobie radzi i w świetle dziennym i w świetle żarowym. Jestem naprawdę po wrażeniem.
Co do ostrości itd, spodziewałem się że będzie gorzej na kicie, ale jest całkiem ok, pewnie jeszcze lepiej będzie z lepszym obiektywem ale naprawdę jest nieźle. Jeśli chodzi o portrety nie mam żadnych zastrzeżeń, ciut gorzej sobie radzi przy krajobrazach itd, widać niestety że to nie optyka z njwyższej półki.
Genralna ocena b.dobra.
^^^^ Na mój bardzo oględny kontakt z tym aparatem mam wrażenie, że co do jakości produkowanych fotek jest lepszy niż 40D. Ale zaznaczam, że testów szczegółowych nie robiłem. Odniosłem też podone wrażenie co do szumów (w RAW).
Powinien mieć lepszą jakość z uwagi na matrycję 12 a u canona 40d jest 10. To zawsze ciut więcej szczegółów. Procesor mają ten sam. Pewna różnica w porównaniu może być stąd że w zestawie z 40d dają inny obiektyw. Więc jak są testy to fotki mogą inaczej wyglądać.
Pewnie że nie musi :) nawet często się nie przekłada :)
Ale tu chyba nie ma między nimi wielkiej różnicy, właśnie poza ilością pixeli.
I tak najważniejsze jest szkło. To jest jak na kita całkiem całkiem, aż jestem zaskoczony. Ale na pewno warto by dać coś lepszego.
Co polecicie jako zamiennik kita?
O tym bylo juz naprawde duzo.
Przykladowo:
http://canon-board.info/showthread.p...zamiennik+kita
http://canon-board.info/showthread.p...zamiennik+kita
Kit ze stabilizacją nie jest taki zły. Ponadto najlepiej jak byś miał możliwość wcześniejszego sprawdzenia danego egzemplarza pod względem AF. A jak nie to wyjdzie w praniu. Ponoć są gorsze i lepsze serie. A co do 75-200 to chyba coś ci się pomyliło bo jeśli chodzi o cyfre to nie ma takiego szkła. Może 70-200;)
Ja mam kita ze stabilizacją z 450D (używam go z moją 350tką )
Jak zobaczycie zdjęcie to się zdziwicie trochę, że to kit IS (zdjęcie ucięte trochę, bez wyostrzania, poza tym zwykły jpeg prosto z aparatu).
Naprawdę niezły jest jak na swoją cenę... jednak profesjonalny sprzęt to nie jest jak się łatwo domyśleć- brak internal focusa, słabe światło, "średnio" szybki AF, w pewnych warunkach wyraźna aberracja chromatyczna go dyskfalifikują.
PONIŻEJ OBRAZEK