dziękować.
Zwłaszcza że wogóle komuś sie chciało oglądać że nie wspomnę o skomentowaniu.
Przynajmniej wam sie mjuchy nie znudziły :)
Wersja do druku
dziękować.
Zwłaszcza że wogóle komuś sie chciało oglądać że nie wspomnę o skomentowaniu.
Przynajmniej wam sie mjuchy nie znudziły :)
Zdjecia fajne (3-cie mi sie chyba najbardziej podoba), ale nie wiem czy nie brakuje w nich troche swiatla i kolorow (jakies takie wyprane)...
Ok.. nowe foty... testowe - dostałem pierścienie (3) na m42. Założyłem pentacona 2.8/100 i wybrałem sie na testy. Ostrość to moje przekleństwo, ale przy takim zestawie przydałby mi sie statyw... ale to po wypłacie. Tymczasem oto 2 najlepsze jakie popełniłem dziś :)
"Lustereczko powiedz przecie, komu kuper jaży sie najbardziej na świecie ?"
"A co, zdziwiona ?"
To ja jeszcze przy okazji polece taki maly bajer manfrotto:
http://www.manfrotto.com/product/tem...=12&itemid=677
Super sprawa, zwlaszcza przy makro z nieco wieksza skala odwzorowania
łade zdjęcia. Nakbardziej podoba mi się zdjęcie 4. Trzecie kiepskie. Ciekawie kadrujesz
mnie sie bardzo podobaja... zwlaszcxza ostatnie i 2
a tak OT ile kosztuje taki pierscien odwrotnego mocowania i czy to sie nakreca dopiero na przejsciowke eos-M42?
z gory dzieki za odp
Jesli chodzi o moje pierscienie, to są to POSREDNIE.. koszt ok 20 zeta...Cytat:
Zamieszczone przez kociu
Nakrecam je na przejsciówkę, i razem całość do body.
a na poczatku pisales ze to zrobione kitem, a ktos dopowiedzial ze przy pomocy odwrotnego mocowania czy moglbys opisac jak to dokladnie wyglada(rowniez cenowo)...
pierwsze foty były robione kitem. Najnormalniej w swiecie bez żadnych dodatków. Ostatnie dwie foty muszek (pomarańczowe) zrobione przy użyciu przejsciówki M42, 3 pierscieni pośrednich, oraz obiektywu pentacon 2.8/100. Pierscienie - ok 20 zeta na allegro. Pentacon od 80 do 200 zeta..
Najnowsze... pierwsze z reki wiec jakość taka sobie...drugie już ze statywu :)