ja mialem 99, sam nie wiem dlaczego, bo zawisił się w trakcie sesji tak zupełnie z niczego. Wyjąłem aku i śmiga dalej więc nic sobie z tego nie robię :)
Wersja do druku
ja mialem 99, sam nie wiem dlaczego, bo zawisił się w trakcie sesji tak zupełnie z niczego. Wyjąłem aku i śmiga dalej więc nic sobie z tego nie robię :)
Mi 20D z Tamronem raz wrzasnal ERR99. Restart akku pomogl 8) i od tej pory smiga. Musi niedotarty byl ;)
No proszę... dziś właśnie miałem ten sam problem z pożyczonym 28-135 IS, stąd wyszukałem ten wątek.
Udało mi się zrobić po podpięciu tego obiektywu jedno zdjęcie, przy robieniu każdego następnego ostrzył, ale po naciśnięciu spustu pojawiał się Err 99 i się wieszał - nie zapisując zdjęcia na kartę. Wyłączanie aparatu nie pomogło, odkręcenie i przykręcenie z powrotem obiektywu też nie, na pomysł z akumulatorem nie wpadłem :(. Sprawdzałem potem z moim 28-105 i kitem i już działał bez problemu.
Poszukując dalej podpiąłem felerny 28-135 do EOSa 33, który w chwili zrobienia zdjęcia się również zwiesił pokazując, że mu się wyczerpała bateria - co mnie trochę zdziwiło, bo była dość świeża. Teraz sprawdziłem 33-kę z 28-105 - wskaźnik baterii na full, zdjęcie zrobiłem bez problemu.
Prawdopodobnie coś nie tak z tym konkretnym obiektywem...