E tam, na moim MBP 2.4GHz z 2G hula aż miło.
Wersja do druku
hmm odmienne wrażenie jest pewnie spowodowane inną wielkością plików na jakich pracujemy - u mnie standard to jakieś 11-14 MB wyplute z 5D
...no chyba, że mam toszkę nieświeży OS
Jeśli chodzi o OS to mam Leoparda 10.5.3, a pliki ważą 7-8MB bo to 30D. Ale kiedy robisz edit zewnętrznie a potem wracasz do A2 to pliki są robione jako tiff a wtedy taki potrafi ważyć 20MB lub więcej, i też nie zauważyłem problemu. Jedyne zauważalne spowolnienie w działaniu mam gdy robię końcowy eksport zdjęć i nie ma znaczenia ile ich jest. Eksport idzie bardzo szybciutko ale spróbuj coś wtedy edytować, hymm...
Ja również mam 2GB pracuje z RAW z 40 i śmiga aż miło Aperture 2.1 Musiałem co prawda przyzwyczaić do odmienności od LR, ale jestem bardzo zadowolony. Biorę jednak pod uwagę fakt, że poprzedni PCet to był praktycznie złom.
dysk też :roll:
ja właśnie obczajam jaką używkę mbp na ebay (2.0/2.2Ghz) i zastanawiam się czy będzie duża różnica pomiędzy 2gb a 4gb ram? pytam bo póki co raczej spłukam się do cna i chcę wiedzieć czy rzeczywiście będzie warto uzbierać na ten ram czy spożytkować na coś innego...
moj sprzet to mb pro 2.2 + 2 GB i z obrobka rawo z 40D spokojnie daje sobie rade. PS tez jeszcze na tym kompie nie dostal mi zadyszki, ale jak to mowia - ram to ram, im wiecej tym lepiej.
mam aperture 2 na macbooku pro (2.16 CoreDuo) i przy 1GB bylo gorzej niz zle a jak dolozylem druga kosc i w sumie mam 2GB calkiem przyjemnie ale jeszcze nie umiem sie nim obslugiwac tak jak sie nalezy