i tak gowno umieli naprawic... to najgorszy serwis na swicie. Nawet "pan Henio" spod mojego bloku potrafi wiecej niz oni ;)
Wersja do druku
i tak gowno umieli naprawic... to najgorszy serwis na swicie. Nawet "pan Henio" spod mojego bloku potrafi wiecej niz oni ;)
Przeniesione z: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31652
Witaj, kolego mam prosbe czy mozesz podac mi dokładny adres tego serwisu w Rzeszowie mam do przejrzenia T 70 i T 90. Pozdrawiam Henryk.
http://www.fotoserwis.ipr.pl/
To ich strona razem z mapką dojazdu.
Pozdrawiam
Paweł
Dzięki za podanie namiarów do nich.Pozdrawiam Henryk.
nie sądzę żebyś coś załatwił w tym serwisie. pan który tam pracuje, odmówił smarowania a-1, bo nie ma narzędzi do rozebrania pudełka.
Coś faktycznie ten serwis nie psuje, poszedłem zeby mi zrobili przegląd Jupitera 85/2 to pan powiedział, że juz nie robią sprzętu do zenitów (na stronie wraźnie pisze, że robią). Szkoda bo zenka mi zrobili naprawde super.
Pozdrawiam
Paweł
jakich narzędzi ??? co to za serwis ?? A-1 rozkręca się jednym srubokrętem i takimi widełkami - jak każdy aparat z tej epoki !
Po zdjęciu góry i dołu, trzeba odkleić przednie okładziny, odlutować parę kabelków od płytki nad pryzmatem , naciągnąć migawkę ( ?) bez baterii i wykręcić 4 (?) srubki i wyjąć całą komorę lustra . Pisze (?) bo już dokładnie nie pamiętam....
Co to za serwis ? Poprostu ludzią nie chce się robić prawdziwych aparatów zajmują się tylko już cyfrą .
Pozdrawiam
Z T-90 moznaby sprobowac w Wawie u Bykowskiego. Ale stare aparaty w ogole malo kto chce serwisowac - nie ma czesci, a czasem przy rozbieraniu mozna wiecej zepsuc niz naprawic. U P. Bienka jest super, bo gosc sie zna i uczciwy - od razu mowi co i jak.
Dzwoniłem ostanio do Bykowskiego i powiedział 350pln za serwis T-90 z problemem EEE - HELP
Bieniek T-90 ani F-1 nie podejmuje się, zresztą jak sam mi powiedział, teraz 85-90% to same cyfrowe robi, mówił że analog (klasyk) pojawia się w ilości 2 na miesiąc lub 1 na dwa !
Powoli era aparatów analogowych odchodzi.. dziwne , ale np w Anglii za naprawe T-90 chcą 60funtów ....( tak było rok temu )
Pozdrawiam