To jest na szczęście prawidłowa odpowiedź ;)
Wersja do druku
jeszcze zapomnialem, ze maja byc ladne kolory. nie w rozumieniu, ze wierne odwzorowanie tonow skory, bo jak ciocia frania bedzie miala deko buraczana (o pardon: buraczkowa) twarz to ujdzie w tloku. generalnie, kolory takie jak z analogowej Velvii tez moga byc OK :)
'szkło' to na 100% kit 18-55, 28-105 nie ma takiego pierścienia zmiany ogniskowej;)
To z tego, że myślałem, że profesjonaliści używają choć odrobinę lepszych obiektywów.
Też mnie to dziwiło, bo walił dzieciakom po oczach strasznie. Mam nadzieję, że niedługo dorwę się do tych fotek i okaże się jakie efekty z tego wyszły :)
Właśnie dlatego pytałem o ten obiektyw (domyślając się, że to kit), ponieważ sam myślałem nad zajęciem się fotografią komunijno-ślubną jako dodatek do skromnej pensji. Myślałem jednak, że oprócz umiejętności potrzebny jest dobry (niekoniecznie najdroższy, ale jednak z wyższej półki) sprzęt.
Co mnie najbardziej rozśmieszyło (może się nie znam i ktoś mnie oświeci), koleś łaził między ławkami i przez środek kościoła z wieeelką torbą przerzuconą przez ramię. Jakby nie mógł jej położyć sobie gdzieś z boku. Dodam, że w wydzielonej strefie po której chodził były tylko dzieciaki i ksiądz, więc ryzyko, że ktoś mu tą torbę buchnie było znikome :mrgreen:
cos wygralem za to ze zgadlem pierwszy ? :P
moze byc nawet 85 1.2L w nagrode. nie pogardze :P
Wiesz, komunia to jednak nie dynamiczny koncert czy mecz, tutaj nie trzeba od razu zmieniać obiektywu, tylko spokojnie podejść do torby i stojąc z boku go zmienić. Mi absolutnie nie żal człowieka, niech by się bał, że mu sprzęt skradną, niechby się bał, że nie zdąży przejść tych 3-5 metrów by zmienić obiektyw. Ale wyglądał po prostu komicznie - chyba, że chodziło mu by wyglądać jak "profi" :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zgadywałeś więc się nie liczy :mrgreen:
A ja mam tylko Canona 1200/5.6 L, którego mogę dać w nagrodę, bo leży w sejfie i się kurzy. Więc jeśli masz jakąś pół-ciężarówkę, to możesz wpaść i odebrać go jako nagrodę :mrgreen:
takiego?
http://allegro.pl/item367434189_cano...lko_instr.html
nie no, nie udowadniaj mi, ze jestem wielbladem :-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
czegos tu nie rozumiem?
to byl konkurs na mistera powiatu czy imprezka do obfocenia? bo jesli to drugie, to on tam nie od wygladania byl, tylko od robienia zdjec. i jak chcesz go oceniac, to rob to na podstawie jego zdjec
pachnie mi to glupawymi zapedami onanistycznymi. az sobie przypominam historie z Polski, gdzie przy bieganiu po miescie z aparatem zdarzylo mi sie napotykac mlodych sympatykow, ktorzy widzac, badz co badz, wypasniej wygladajaca puszke podchodzili "nawiazac kontakt". no wiec padalo to niesmiertelne pytanie: "co to za aparat", gdzie mlodzi onanisci juz ostrzyli sobie zeby na tech-talk, zupelnie w * majac, ze ja probuje zdjecia robic i ze potrzebuje do tego spokoju a nie trucia tylka.
no to robilem mine kretyna i odpowiadalem: "nie wiem. jakis Canon. wujek mi dal". w 9 na 10 przypadkow mlodzi adepci onanizmu sprzetowego spuszczali kopare na ziemie a potem zbulwerwowani opuszczali miejsce zdarzenia uznajac mnie, dzieki bogu, za idiote :mrgreen:
oceniaj fotografa po zdjeciach, nie po tym co w torbie nosi
Ten na zdjęciu ma za szeroki ten pierścień jak na 28-105, mam taki w pracy. To musi być 18-55...kiepsko widać.