bo to byl pewnie obiektyw od srednego formatu 6x6 :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez snow
Wersja do druku
bo to byl pewnie obiektyw od srednego formatu 6x6 :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez snow
Albo [Home made] :lol: 8)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Czepiacie sie szczegolow ;)
ciekawe czy Panowie robiący foty nikonami też maja kwadratowe szkła
Zamiast publicznie zazdroscic, lepiej gadac farmazony i czepiac sie byle czego ;)Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
- Noszę ze sobą też kotwicę (w slangu fotografów tak nazywa się obiektyw 400 mm - przyp. red.). Brak długiego obiektywu byłby dla mnie ogromnym dyskomfortem, coś by mogło mnie zaskoczyć - mówi.
Chyba do obrony :-) A oto dlaczego: ;)
W ciągu tygodnia zrobił ok. 5 tys. zdjęć.
Czy ktoś z was liczył ile to wychodzi średnio na minutę.Cały tydzień to 604800 sekund. Przyjmijmy że koleś spał przez 7 dni max po 7 godzin. Czyli zajęło mu to 176400 sekund. Zostaje 428400 sekund. Przyjmując standardowo że siusiu, żarełko, dojscie do placu zajmuje dziennie ok. 3 godzin to zajmuje znów 75600 sekund, to nieszczęśnikowi zostaje 352800 na wyrobienie normy. Ufff.. ;-) dużo liczenia. Ja bym nie wytrzymał przez 14 godzin, jeszcze jakiś fajek, albo i dwa. Coś tam trzeba przesłać do gazety przez ftp, poskrobać w PS . Przyjąłem standardowo że zajmuje mu to od 2,5 do 3 godzin dziennie. Zeby łątwo liczyc przyjąłem 52800 sekund na te czynności.
Zostało więc 300000 sekund dzieląc przez 5000 fotek wychodzi, że robi jedną fotkę na minutkę :idea: . Tak przez ok. 10 godzin statystycznie dziennie. Niezła koncentracja :D Nie dziwię się że nosi kotwice, trzeba się czymś bronić gdy opadnie z sił po tak wyczerującym dniu
Ja tam akurat nie zazdroszcze, mają po kilka L'ek ale co z tego jak te ich zdjęcia mi się nie podobają? Jakby mi się podobały to bym miał czego zazdrościć :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A tam... Czitery... Seriami pewie z jedynki de chodzili i strzelali ;)Cytat:
Zamieszczone przez K2_verti
Tez mam ciezki palec :mrgreen:
A wiecie czego ja niektorym fotografom najbardziej zazdroszcze ?? CZASU !! Kurcze, wyjezdzaja w rozne (piekne) miejsca, a tych eL'ek tak srednio im zazdroszcze, kurcze, nie chcialoby mi sie targac tego wszystkiego...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Czasu?? chyba braku czasu.. jak redakcja czeka na fotke bo musza numer zaknac a ty sobie siedzisz i kawke pijesz :-) moze zrobie jakies zdjecie...hmmm czasu to chyba maja najmniej