Jeśli naprawde chcesz się wkręcić w fotografie to dobrze zrobiłaś (potem już nie będziesz chciała patrzeć na LCD nawet jeśli będzie taka opcja)...
Wersja do druku
Jeśli naprawde chcesz się wkręcić w fotografie to dobrze zrobiłaś (potem już nie będziesz chciała patrzeć na LCD nawet jeśli będzie taka opcja)...
Przyzwyczaje?Koleżanko na tym właśnie polega cała radość z fotografowania lustrzankami.LCD jest po to by można było zobaczyć ustawienia aparatu oraz wstępny wynik wykonanego zdjęcia.Niektórzy kupując lustrzankę pytali jak nagrywa się filmy tym aparatem.Widzę że wydałaś ok 2000 zł na aparat o ktorym nie masz pojęcia,nie wiesz jaką skrywa moc :-) wiesz co zmienisz zdanie po kilku dniach i zobaczysz jaką zabawę daje ci ten aparacik.Poczytaj na forum,pytaj o wszystko a "CAŁY ŚWIAT BĘDZIE DLA CIEBIE PLACEM ZABAW "
http://www.humyo.com/F/1263909-122977261
http://bercow.inwestnet.com/pliki/canon/
instrukcje do 400d na początek przyda się do poczytania to linki z forum bez tego ani rusz
pozdrawiam
ostatnio sie złapałam an tym, że kompakty sa dla mnie dziwnie lekkie i odruchowo patrzę w obiektyw ^^
Olka, szybko załapiesz bakcyla, obiecuję ci to.. Wystarczy tylko troche sie przekonać do lustrzanki no i do manuala :D A najlepszy podręcnzik to własnie canon-board :)
Że pozwolę sobie na lekki offtopik... noszę się ostatnio z zamiarem kupna jakiegoś tele, wypadło póki co na Sigmę 70-200/2.8. No to dokonałem "przymiarki" w jednym ze sklepów foto i pofociłem trochę w pobliżu. Ciężkie to jak cholera w połączeniu z 40D, więc kiedy zapiąłem do niego z powrotem 17-50, to ten komplet wydał mi się jakoś podejrzanie lekki, wręcz tandetny. ;) A ogólnie to chyba za mało mam "w kablu" na noszenie telezoomów F2.8 :)
To kup 200/2,8. Jesli masz zdrowe nogi, oczywiście :)
A autorce wątku gratuluję decyzji. Nie ważne, czy pochopna, czy nie, ważne, że SŁUSZNA :)
Ja też mądry pstrykacz nie jestem, ale patrze na to inaczej. Ciężkie zómy sa dla zawodowców, którzy muszą. Ja niczego nie muszę. Jak dam radę, to odejdę, jak nie dam, to poszukam ciaśniejszego kadru, jak nie znajdę, to nie sfocę i też przeżyję. Lubię swoją nową zabawkę, takie małe, lekkie, czarne szkiełko... :) No i jeszcze jedno: jak już dam radę sfocić, to... szkiełko super :)
kręci....tyle, że mało fps'ów jest