Chyba też, a może przede wszystkim, dlatego, że ma najlepszą optykę spośród wszystkich UWA do APS-C. Dlatego zobaczymy, jak w tej konkurencji wypadnie nowy Tamron.
Wersja do druku
Ja mam bardzo głęboką nadzieje (kurde gadam jak tusk :D), że tamron okaże się nie wiele gorszy (bo nie wierze że dorówna C) i będzie miał o tyle niższą cenę, że będzie się opłacało go kupić (coś jak T17-50 vs 17-40L). Nie mniej jednak 'gdyby babcia miała wąsy to była by dziadkiem". Trzeba poczekać i wszystko będzie jasne ;)
Hmmm, jestem bardzo bliski kupienia nowego obiektywu ultra szerokiego i byłem już zdecydowany na T 12-24 a to suprise, Tamron zapowiedział wypuszczenie nowego obiektywu i teraz mam dylemat czy kupić Tokine czy poczekać (ciekawe jak długo) jeszcze troszeczkę i mieć nadzieję że Tamron pozytywnie mnie zaskoczy – zarówno własnościami optycznymi jak i ceną, co o tym myślicie?
Zamieszam :) => poczekać, zobaczyć jak wypadnie Tokina 11-16/2.8.
No i co premiera Tokiny 11-16 już dawno minęła Tamron 10-24 miał mieć swoją w styczniu i nadal nic nie wiadomo, jak się te szkiełka sprawują, no i oczywiście jaka jest ich cena, nie wiem czy czekać dalej, czy warto, czy może kupić Tokine 12-24 której cena już spadła poniżej 1700zł
wedlug specyfikacji bedzie ial 3 lepsze soczewki to duzo na tle konkurencji, silniczek usm do pejzazy nie bedzie az tak wazny, to ze plastik - inne T tez plastiki a calkiem niezle optycznie.... ciekawe kiedy sie pojawi i beda testy
i cisza w temacie tego obiektywu????????
Jeżeli by tak było to prawdopodobnie Cichy by coś o tym wspomniał, a niestety nasz guru od tamrona milczy w sprawie tego szkła :(