wydaje mi się, że to zdjęcie juz chyba bardziej trafiłam z kadrem.. jutro jade do Warszawy, cały dzien z aparatem w reku więc byc moze uda mi się ustrzelić choc jedna dobrą fotkę z trafiona ostrością :)
Wersja do druku
będzie coraz lepiej, to już wygląda sympatyczniej :)
Tylko moim zdaniem powinnaś użyć tu większego otworu przysłony, bo czas spokojnie można było skrócić bez ryzyka poruszenia. Zyskała by na tym głębia ostrości :)
a dzieki, na pewno skorzystam z twojej wskazówki.. :)
djcargo, a o co chodzi? Czas się skraca ze zwiększaniem otworu i ryzyko poruszenia maleje ze skróceniem czasu. Chyba przybredziłeś nieco...
"bo czas można było skrócić bez ryzyka poruszenia" - to zabrzmiało dla mnie dziwnie, tak jakby w innym wypadku skracanie czasu wiązało się z ryzykiem poruszenia :) Pewnie autor tej zlotej mysli dobrze kombinował, ale przelanie słusznej idei na klawiaturę nastąpiło z pewnymi zakłoceniami :)
Ja mam jedno pytanie : czy masz na obiektywie jakiś filtr? Bo jeżeli tak, to jest on za tani :P Coś mi nie gra w tych fotkach pod względem jakościowym.
Pod względem kadrowym, jak na pierwsze próby jest ok.
wtedy nie było żadnego, teraz jest UV :)
A w jakim formacie robisz?I jeśli w RAW to czym obrabiasz?
RAWami jeszcze się nie bawie, na razie JPGi, ale moze niedługo przyjdzie czas na zabawę RAWami.. a obróbka? teraz próbuję Capture One, a może uda mi się załatwić PSa.. a tak poza tym to obróbki bardzo mało...