Mogliby dodac ostrzenie z matrycy w LV :)
I lepszy LCD ;)
Wersja do druku
Mogliby dodac ostrzenie z matrycy w LV :)
I lepszy LCD ;)
Dzieki za linka, sciagne na wszelki wypadek bo mam jeden sloik Sigmy. Tyle, ze powedrowal do znajomego i dopiero za ok 2 tyg. bede go podpinal. Do tego czasu, mam nadzieje, wyjasni sie kwestia kompatybilnosci nowego softu z Sigmami...
No ja mam ze soba puszke ale battery 50% :( Bez doladowania update nie ruszy.
oj, zaczyna się kącik życzeń i marzeń... ;)
Jest nowy firmware do 40D, podobno wyeliminowano zjawisko, w którym część zdjęcia wygląda nienaturalnie podczas podglądu w LCD.
http://optyczne.pl/898-nowo%C5%9B%C4...a_EOS_40D.html
Poczytałem to nie poszeleli za bardzo w tych poprawkach.
* Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu emituje dźwięki podczas naciskania niektórych przycisków przy współpracy body z obiektywem EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS.
* Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu powoduje emisję dźwięków z obiektywu, przy współpracy body z obiektywem wyposażonym w IS.
* Wyeliminowano zjawisko, w którym część zdjęcia wygląda nienaturalnie podczas podglądu w LCD.
* Dokonano korekty błędów w menu hiszpańskim i norweskim.
To nie wiele nawet nie będę próbował go zgrywać na mój aparat, dla mnie to zbyt ryzykowna sprawa.
Obawiam się, że te zmiany odnośnie LCD wiele nie wniosą... Ilości pixeli, których po prostu jest za mało, żadnym softem nie przeskoczą. Niemniej jednak, sam czekam na testy i wrażenia pierwszych "oblatywaczy" nowego firmware. ;)
Wgrałem. Ponieważ się przejaśnia, to jest szansa, że nawet jeszcze dzisiaj użyję. Ale z mojego doświadczenia wynika, że raczej żadnych wniosków nie należy się spodziewać. Poza tym co sami napisali.
Nic nowego nie widzę. A żyroskop bzyka tak samo jak bzykał.:-)
Wiesz, w przypadku nowego firmware do 30D tez nie napisali, ze niektore obiektywy przestana sie dogadywac z body. Ja czuje, ze Canon oprocz tego co wypisuje w info o uaktualnieniu, czesto modyfikuje tez inne, mniej rzucajace sie w oczy elementy funkcjonalnosci puszek.