Używałem dynaxa 5 przez około roku. Nic nie mam do tego aparaciku, no może że w moich łapskach wyglądał troszeczke dziwnie. 300 nie miałem okazji fotografować. To tyle. PozdrawiamCytat:
minolta dynax 5 i canon eos 300
Wersja do druku
Używałem dynaxa 5 przez około roku. Nic nie mam do tego aparaciku, no może że w moich łapskach wyglądał troszeczke dziwnie. 300 nie miałem okazji fotografować. To tyle. PozdrawiamCytat:
minolta dynax 5 i canon eos 300
Wow... zasluzyles na tytul wodoleja tygodnia ;) (wodolej=cos napisal ale wlasciwie to nic nie napisal).Cytat:
Zamieszczone przez Rudi
Tydzien sie jeszcze nie skonczyl :)Cytat:
Wow... zasluzyles na tytul wodoleja tygodnia
P.S. Raczej nie moge sie doglebnie wypowiadac na temat trzysetki, bo ja trzymalem gora dwa razy w rekach.
Pozdrawiam
"Mowa jest srebrem a milczenie zlotem"Cytat:
Zamieszczone przez Rudi
Z tego, co ja się orientuję, to tak:Cytat:
Zamieszczone przez Krencony
- 300V ma metalowy bagnet -> 300 plastikowy
- 300V ma duży wyswietlacz ciekłokrystaliczny z tyłu body -> 300 ma mniejszy na górze korpusu po prawej stronie
- 300V robi 2,5 kl/s -> 300 1,5 kl/s
- 300V ma podobno szybszy AF
- 300V ma dodatkowy tryb zdjęć nocnych bez błysku
no i inna, nowsza obudowa...
to chyba wszystko...
Jestem bardzo zainteresowany możliwością podłączenia tego obiektywu do EOS-a 300. Po prostu marzy mi się szeroki kont, ale fundusze niewielkie. Czy w ogóle jest sens? Rozumiem, że 300D ma mniejszą matrycę i że na 300 będzie bardziej winietować. Tylko jak bardzo?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wyobraz sobie... EF-S lub seria DC (Sigma) rzuca obraz na matryce z cropem 1.6 o wymiarach 22.7 x 15.1 mm. Pelna klatka ma wymiary 43x36 mm . To daje wg mnie winiete na prawie 50% obszarze klatki = to co chciales "zobaczyc" szerokim katem bedziesz mial akurat zasloniete przez winietke. Wiec troszke bez sensu :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez I
Tomek Golinski zaraz sie tu pewnie rzuci z wzorami wiec od razu uprzedzam - to jest wyliczenie na oko i wyobraznie a nie na dokladnosc :P tak wiec te 50% jest mocno szacunkowe.
..a w jakim aparacie ??? ..to zrobili nowy format :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A to nie jest 36x24 mm?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Te rachunki maja tylko sens w najgorszym wypadku. Prawdopodobnie obiektyw produkuje też jakiś obraz poza obszarem matrycy, ale pewnie zniekształcony. Problem jest inny: czy lustro się nie potłucze, były tu na forum dwojakie opinie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez