@micles. Chodzi o laptop, więc ewentualnie coś na PCIMCIA wchodzi w grę, poza tym kupiłem takie coś na Allegro, ale ni cholery nie mogłem tego zainstalować żeby działało - nie widział urządzenia. Masz może jakieś sprawdzone modele?
Wersja do druku
@micles. Chodzi o laptop, więc ewentualnie coś na PCIMCIA wchodzi w grę, poza tym kupiłem takie coś na Allegro, ale ni cholery nie mogłem tego zainstalować żeby działało - nie widział urządzenia. Masz może jakieś sprawdzone modele?
Do lapa to fakt, większy problem, wchodzi w grę albo pcmcia, albo nowy laptop :P
EOS Viewer Utility !
- przynajmniej z 40D działa
mikeos jeśli twój komputer nie widzi USB 2.0 na PCMCIA to poszukaj poprawki do windows pod nazwą USB2FIX (na emule jest tego mnóstwo) po instalacji mój komputer odnalazl USB i śmiga aż miło
Ja używam EOS utility używałem zarówno na windowsie i mac-u nigdy żadnych problemów powinieneś mieć go na płycie dołączonej do aparatu. Tyle że od razu zrzucam do bridge i jest super szczególnie w czasie sesji
odkopie temat, bo mam pytanie: czy dobrze mi sie wydaje, ze EOS Utility nie obsluguje czasu bulb?
i tak to szybsze niz wymowanie karty, podlaczanie do kompa, zgrywanie...
EOS 40D + EOS Utility 2.4.0.1 + DPP 3.5.0.0 - obsługa "bulb" z pokazanym zliczaniem biegnącego czasu (na zdjęciu: 00:54 sec.) od naciśnięcia spustu na widocznym, wirtualnym pulpicie programu, do ponownego naciśnięcia spustu.Cytat:
timo - odkopie temat, bo mam pytanie: czy dobrze mi sie wydaje, ze EOS Utility nie obsluguje czasu bulb?
Myślę, że z 30D będzie analogicznie.
[/IMG]
u mnie to wyglada nieco inaczej. no ale poprobuje jeszcze... na bulb wchodzisz normalnie przerzucajac czasy? czy jakas osobna opcja?
sprawdzilem jeszcze raz. na bank nie ma takiej opcji.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sciagnalem aktualizacje softu, ale ten panel sterowania nadal wyglada tak jak wygladal, a nie tak, jak u Ciebie. moze inna wersja jest dla 40D i innych nowych aparatow, a inna do 30D i starszych?
a moze daloby sie podpiac 30D pod program dla 40-tki?