dokladnie, to takie objawy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w takim razie probuje wrzucic na powrot stare oprogramowanie, ma ktos linka do wersji 1.05?
Wersja do druku
dokladnie, to takie objawy.
w takim razie probuje wrzucic na powrot stare oprogramowanie, ma ktos linka do wersji 1.05?
Czy ktos z Was dysponuje plikiem z instalka firmware'u 1.0.5 do CANONA 30d?
Pytam z tego powodu: http://canon-board.info/showthread.p...006#post449006
pozdr
lk
http://www.canon.co.jp/Imaging/dc/eos30d105.exe znalezione
I dlatego dopóki mam tylko 4 gb na karcie nie wgrywam żadnego nowego softu. Nowości średnio istotne, a możliwe kłopoty jak powyżej.
Jakoś nie sądzę żeby przyczyną był firmware :roll:.
Ech, caly czas intensywnie sprawdzam i wyglada na to, ze po powrocie do 1.0.5 wszystko wrocilo do normy.
Zaluje, ze wczesniej nie skojarzylem faktu upgrade'u z poczatkiem problemow.
Dopiero post Rafal913 pod tematem o problemach z moja 30tka mnie oswiecil.
Sprawe chyba nalezaloby zglosic gdzies wyzej, ale jeszcze sie wstrzymam zeby miec pewnosc, ze aparat po prostu nie zrobil sobie w tej chwili przerwy od niedzialania ;)
W!
Przyczyna sa obiektywy, takie jak Sigmy i inne tym podobne niedoroby.
Canon byc moze zrobil, co juz dawno zapowiadal, ze niekompatybilne, psujace marke firmy osprzety (innych prod.), bedzie probowal zablokowac poprzez firmware. Ja jestem za.
Nie przesadzasz trochę?
Może niech jeszcz zrobia coś z akumulatorem, żeby dobre i tanie Premium Goldy wieszały aparat i bedziesz kupował oryginalne BP-511 10x drozej :evil:
A tak swoja drogą, z psuciem marki firmy też jest raczej odwrotnie i niekompatybilność zdecydowanie tej renomy nie poprawia.
Ileż to razy spotykałem posty, że ktoś wybrał sobie obiektyw Tamrona 17-50/2,8 czy Sigmę 30/1,4 a potem zastanawiał się nad korpusem i często dochodził do wniosku, że wezmie np. Nikona bo Canon robi kuku z niezależnymi szkłami.
Witam.
Czyżby nowy psikus Canona dla użytkowników "niefirmowych" szkiełek? Taki ukryty "bonus" nowego firmware?
No właśnie, mi to też wygląda na problem z oprogramowaniem.
Z tego co pisałeś przed jego wgraniem nic złego się nie działo.